Eğitim 'Atıl kalmış köy okulları değerlendirilmeli'

'Atıl kalmış köy okulları değerlendirilmeli'

01.09.2023 - 10:13 | Son Güncellenme:

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Aydın Yılmaz atıl kalmış köy okullarına dikkat çekip binaların değerlendirilerek köylerin hizmetine sunulması gerektiğini söyledi.

Atıl kalmış köy okulları değerlendirilmeli

Yapılabilecek projelerle kullanılmayan ilkokullarının değerlendirilebileceğini ifade eden Aydın Yılmaz konu ile ilgili öncelikle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 3 yıl önce öğrenci yetersizliğinden dolayı Büyük Tekke Köyü İlk ve Ortaokul kapanarak atıl vaziyette bırakıldığını söyleyen emekli öğretmen Aydın Yılmaz, Büyük Tekke Köyünde bulunan İlk ve Ortaokulun daha zarar görmeden okul binasının özel eğitim uygulamalı okulu olarak kullanabileceğini işaret etti. Bahçenin içinde bir basketbol sahası bulunsa da bakımsızlık nedeniyle tahribatlar meydana geldiği söyleyen Aydın Yılmaz Köydeki öğrenciler ise eğitim öğretimleri için 10 kilometre uzaklıktaki okullara gittiklerini söyledi.

Atıl kalmış köy okulları değerlendirilmeli

“KÖYLÜ DEVLET EL ELE PROJESİ ÜRETİLMELİ”

Öncelikli olarak konuyla ilgili bir an önce deprem güçlendirme program planlama yapılması gerektiğini belirten Aydın Yılmaz, "Büyük Tekke ilk ve Ortaokulu’nun 2020 yılında deprem güçlendirme planlama programına alınmasına rağmen yıllardır bu konuda herhangi bir çalışma başlatılmadı. Bu planlama İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel İdare iş birliğiyle yapılabilir. Milli Eğitim öncelikle okulları görmezden gelmek yerine ‘buraları nasıl hayata geçiririz, köyde yaşayan kişilerle bunlar, burada nasıl hayat bulur’ şeklinde düşünülmesi gerekiyor. Eğer bunu düşünürlerse çok küçük projelerle, çok küçük dokunuşlarla hallolabilir. Örneğin özel eğitim uygulama okuluna çevrilebilir. İşlevsel olabilir. Ama bunu yapabilmek için öncelikle Milli Eğitim Müdürlüğü’nün harekete geçmesi lazım” ifadelerini kullandı.