Eğitim Azletmek Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Azletmek Ne Zaman Kullanılır?

Azletmek Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Azletmek Ne Zaman Kullanılır?

19.07.2022 - 17:11 | Son Güncellenme:

Bir kişiyi görevinden almak ya da o görevden uzaklaştırma azletmek anlamını taşır. Hem devlet kurumları hem de özel sektör açısından ortak şekilde kullanılan bir terimdir. Azletmek kelimesi hakkında merak edilen tüm detaylar.

Azletmek Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Azletmek Ne Zaman Kullanılır

Herhangi bir sektör ya da alanda, kişi veya kişileri görevden uzaklaştırma ya da görevden almak azletmek anlamını karşılamaktadır. Özellikle bir kişinin yapmış olduğu bir suç ya da önemli hata dolayısıyla gerçekleştirilen bir durumdur.

Azletmek Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu kapsamında ele alındığı zaman, azletmek sözcüğü görevden almak veya görevden uzaklaştırmak için de kullanır. Farklı bir sektör dahilinde kişinin çalışmış olduğu görevden, belli bir nedenden dolayı uzaklaştırılması olarak öne çıkar.

Azletmek Ne Zaman Kullanılır?

Genelde bir kişi farklı bir sebepten dolayı görevden alınmak istendiğinde azletmek kullanılır. Özellikle çok büyük bir hata ya da yapılan önemli bir suç doğrultusunda, o kişi ya da kişiler için azletmek gerekir. Özellikle devlet işlerinde çok fazla kullanılan, kişinin büyük oranda işten uzaklaştırılması olarak öne çıkan bir durumdur.