Eğitim Bağışıklama Nedir, Nasıl Yapılır? Bağışıklama Çeşitleri Nelerdir?

Bağışıklama Nedir, Nasıl Yapılır? Bağışıklama Çeşitleri Nelerdir?

15.04.2022 - 16:27 | Son Güncellenme:

Bağışıklama, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da yüksek öneme sahip olan konular arasındadır. Bu bakımdan bağışıklama nedir öğrenebilir ve nasıl yapıldığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Bağışıklama nedir, nasıl yapılır? Bağışıklama çeşitleri nelerdir tüm detaylarıyla derledik.

Bağışıklama Nedir, Nasıl Yapılır Bağışıklama Çeşitleri Nelerdir

Bağışıklama, kişilerin aşılama ile hastalıklara karşı korunma sürecidir. Aşı ile kişilerin bağışıklık sistemini güçlendirmek amaçlanmaktadır.

Haberin Devamı

 Bağışıklama Nedir, Nasıl Yapılır?

 Bağışıklama, birçok kişi tarafından merak edilen ve öğrenilmek istenen bir konudur. Bağışıklama, kişilerin aşılama yolu ile hastalıklara karşı korunmasını sağlama durumudur. Bağışıklama, kişilerin bağışıklık sistemini güçlendirmek amacı ile yapılan bir uygulamadır. Özellikle aşıların bulunması ile beraber insanların hastalıklara karşı korunması daha kolay olmuştur. Bulaşıcı hastalıklardan korunmak da aşı aracılığı ile bağışıklama sayesinde mümkün olmaktadır. 

 Bağışıklama Çeşitleri Nelerdir?

 Bağışıklama çeşitleri şu şekildedir

Aktif Bağışıklama: Vücut içindeki immün sistemlerin antikor ve hücresel olarak iki şekilde cevap vermesi için insanlara aşılama yapılır. Aktif bağışıklama aşıları kabakulak, ıpv, sarı humma, hepatit a, kuduz, influenza, meningokok, bcg, şarbon, pnömokok, kolera, tifo, veba, boğmaca, su çiçeği, kızamık, kızamıkcık, tetanoz, difteri ve hepatit b aşılarıdır.

Haberin Devamı

Pasif Bağışıklama: İnsanların vücuduna hazır olan antikor hücreleri dezenfekte edilerek geçici süre hastalıklardan korunmak için uygulanır. Pasif bağışıklama aşılarına dahil olan aşılar ise tetanoz, kuduz, kızamık, hepatit a, su çiçeği ve hepatit b olarak karşımıza çıkar.