Eğitim Bilabedel Ne Demek? Bila-Bedel Kelimesi Hangi Anlamlarda Kullanılır?

Bilabedel Ne Demek? Bila-Bedel Kelimesi Hangi Anlamlarda Kullanılır?

11.03.2021 - 01:32 | Son Güncellenme:

Bilindiği üzere yaşanan gelişmeler kelime hazinemize birçok yeni terimleri kazandırırken bir taraftan da birçok terimin kullanımı giderek kalkmasına sebep olmaktadır. Bu bağlamda hiç duyulmayan kelimelerin sayısı giderek artarken, bazı kelimelerin anlamı da merak konusu olmaktadır. İşte bilabedel kelimesi de bu kelimelerden bir tanesidir. Bilabedel hangi hususu ifade etmek için kullanılmaktadır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Bilabedel Ne Demek Bila-Bedel Kelimesi Hangi Anlamlarda Kullanılır

Bilabedel emlak sektöründe kullanılan bir kelime olup, anlamı ücretsiz, bedelsiz olarak ifade edilmektedir. Yani herhangi bir ücret içermeyen durumlar için kullanılır.

Haberin Devamı

 Bilabedel Ne Demek?

 Herhangi bir ücret ve bedel içermeyen şeyleri ifade etmek adına bu kelime kullanılmaktadır. Bu kelimenin kullanımı daha çok emlak sektörü ile alış verişlerde kullanılmakta idi. Osmanlı zamanında daha çok kullanımına rastlanan bu ifadenin kullanımı gittikçe azalmıştır.

 Bila-bedel Kelimesi Hangi Anlamlarda Kullanılır?

 Bila kelimesi Arapçada kullanılan bir kelime olup, bir olumsuzluk manası taşıyan ifadedir. Bu ifade diğer kelimeler ile birleştiğinde kelimeleri olumsuz yapmaktadır. Bedel kelimesi ile birleşmesi ile de bedelsiz, ücretsiz, karşılıksız anlamlarını taşımaktadır.