Eğitim Çanakkale ruhu HKÜ’de yaşatıldı

Çanakkale ruhu HKÜ’de yaşatıldı

20.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından, İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıl dönümü ve ‘Çanakkale Şehitlerini Anma’ etkinlikleri kapsamında “Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Ruhu” programı düzenlendi.

Çanakkale ruhu HKÜ’de yaşatıldı

EĞİTİM SERVİSİ - Program, HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) eski Başkanı Mehmet Büyükekşi, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ile akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

'Vatan sevgisi gücümüz'

Törende konuşfı HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu Çanakkale Savaşı’nda yaşanan kahramanlığa dikkati çekerek şunları söyledi: “Çanakkale’de sergilenen birlik, beraberlik ve kardeşlik, istiklal mücadelemiz için gerekli olan özgüveni ateşledi. Çanakkale muharebelerini kazandıran işte bu yüksek ruhtur. Geri dönmemek üzere çıkılan bu yolda; sarsılmaz vatan sevgisi, millet olma bilinci en büyük zenginliğimiz ve gücümüzdür.” HKÜ’de geleceğin Türkiye’sinde önemli roller üstlenecek gençler yetiştirmenin mutluluğu içinde olduklarını belirten Kalyoncu, “Al sancağımızın bu şafaklarda sonsuza denk dalgalanması için gerek üniversitemiz gerek Kalyon Holding bünyesindeki şirketlerimiz ve binlerce çalışanımızla ülkemiz için değer üretmeye gönüllüyüz.Bu duygularla; tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.