Eğitim Deniz Müzesi İstanbul'da Nerede? Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

Deniz Müzesi İstanbul'da Nerede? Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

19.10.2021 - 14:33 | Son Güncellenme:

Deniz Müzesi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı olarak açılmıştır. 1961’den beri şu anki yerinde ziyarete açılmaktadır. Türkiye’nin en büyük deniz müzesi olan bu müze aynı zamanda da ilk deniz müzesi olma unvanını taşımaktadır. Sizler için Deniz Müzesi İstanbul’da nerede, giriş ücreti ve ziyaret saatleri hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Deniz Müzesi İstanbulda Nerede Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

Deniz müzesi içerisinde yirmi bin adetten fazla eser bulunmaktadır. Dört ana bölümden oluşan bu müze, Türkiye’de bulunan en kapsamlı Deniz Müzesidir. 

Haberin Devamı

 Deniz Müzesi İstanbul’da Nerede?

 Deniz Müzesi İstanbul’da bulunmaktadır. İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bulunan bu müzenin yanında Başbakanlık Ofisi bulunmaktadır. Bununla beraber müzenin yanında Shangri-La Oteli bulunmaktadır. Kişiler Kadıköy ve Üsküdar üzerinden gelmeleri halinde Beşiktaş’ta inerek ortalama 100 metre yürüyerek rahatlıkla müzeye ulaşım sağlayabilirler. Avrupa yakasında yaşayan kişiler ise Zincirlikuyu’da inerek, Beşiktaş dolmuşları ile kısa süre içerisinde müzenin önünde olabilirler. Araç ile gelecek olan kişiler ise müzeye Beşiktaş Sahil yolu üzerinden ulaşabilirler. 

 Deniz Müzesi Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

 Deniz Müzesine gidecek olan kişilerin yetişkin olmaları halinde 10 Türk Lirası gibi bir giriş ücreti ödemeleri gerekmektedir. Ancak öğrenciler ücretsiz bir şekilde müzeyi ziyaret edebilirler. Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı olan müze kişilere son derece uygun fiyatlara gezme imkanı sağlamaktadır. Fotoğraf çekecek olan kişiler ise 20 Türk Lirası ödeyerek özel çekimler yapabilirler. Video çekimi tercih edecek olan kişilerin ise 40 Türk Lirası ödemeleri gerekmektedir. Sesli rehber hizmetleri ise 25 Türk Lirası ile yapılmaktadır. Müzeyi hafta içi kişiler 09.00 ile 17.00 arasında ziyaret edebilirler. Hafta sonu ise 10.00 ile 18.00 arasında ziyaret edebilirler. Ancak müze pazartesi günü ve özel günlerde kapalıdır.