Eğitim Deniz Suyu Neden Tuzludur? Yanlışlıkla Yutunca Ne Olur?

Deniz Suyu Neden Tuzludur? Yanlışlıkla Yutunca Ne Olur?

20.10.2021 - 01:28 | Son Güncellenme:

Okyanus ve denizlerin tuzlu olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Dünya üzerindeki bazı sular tatlıyken bazı sular ise tuzludur. Bu nedenle de pek çok kişi denizlerin neden tuzlu olduğunu merak edip araştırıyor. Deniz suyu neden tuzludur tüm detayları ile sizler için derledik.

Deniz Suyu Neden Tuzludur Yanlışlıkla Yutunca Ne Olur

 Deniz suyu, her zaman tuzlu olur. Neden deniz duyunun tuzlu olduğu ise her gün binlerce kişi tarafından titizlikle araştırılıyor.

Haberin Devamı

 Deniz Suyu Neden Tuzludur? 

 Deniz suyunun tuzlu olmasına yol açan pek çok sebep vardır. Aslında taze suda da bir miktar tuz bulunur. Yağmur suyu da atmosferden geçerken bazı maddeleri toplar. Bu maddeler ise aslında kirliliktir. Yağmur, temiz havayı temizleyerek kirleri yere gönderir.

 Yağmur suyu toprak ve kayalardan geçerken süzülür. Bu sırada içinde olan bazı maddeler çözünür ve ayrışma işlemi de gerçekleşir. Bu da içme suyu şeklinde kullanılır. İçme suyunda tuz yoğunluğu çok az olduğu için tuz tadı almayız. Zamanla Kaya ve topraklardan süzülen su, büyük nehir ve su yataklarında toplanır. Çok fazla miktarda su denize ve okyanuslara 200-300 milyon yıl boyunca dökülerek tuz tadı verir.

 Deniz Suyunu Yanlışlıkla Yutunca Ne Olur?

Haberin Devamı

 Yüzerken az bir miktar su yutulduktan hemen sonra içilen tatlı su ile deniz suyu vücuttan atılır. Fakat çok fazla deniz suyu yutulması ise, ciddi zararlara yol açabilir. Kişi tuzlu su ya da deniz suyu içtiği zaman hiç su içmemiş gibi olur. Bunun üzerine vücudun su kaybetmesine yol açar.