Eğitim Depremzede öğrenciler hayatlarının sınavına ücretsiz hazırlanıyor

Depremzede öğrenciler hayatlarının sınavına ücretsiz hazırlanıyor

12.10.2023 - 09:19 | Son Güncellenme:

Depremin vurduğu Hatay’da Büyükşehir Belediyesi tarafından destek eğitim merkezinde 283 depremzede öğrenci, üniversite sınavına ücretsiz hazırlanıyor.

Depremzede öğrenciler hayatlarının sınavına ücretsiz hazırlanıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay’da depremin yaralarını sarmak için çalışmalar aralıksız sürüyor. Şehirde birçok eğitim kurumu da depremde yıkılırken, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz eğitim ve servis hizmeti verilen destek eğitim merkezi öğrencilerin umudu oldu. Antakya ilçesinde bulunan destek eğitim merkezinde 283 öğrenci ücret ödemeden eğitim görüyor. Dershane fiyatlarının 50 bin TL’yi bulduğu enkaz kentte, ücretsiz eğitim öğrencilere ve ailelerine adeta ilaç gibi geldi.

Haberin Devamı

“EĞİTİMİN YANINDA ÜCRETSİZ ULAŞIM, ÜCRETSİZ BASILI EVRAK, ÜCRETSİZ SEVİYE TESPİT SINAVLARI YAPIYORUZ”

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Emine Atmaca, farklı branşlardan 18 öğretmenin 283 öğrenciye eğitim verdiğini belirterek, “İlimizde yaşanan felaket sonrası yaşam alanlarıyla beraber eğitim kurumları, etüt merkezleri, dershaneler ve okullar da yıkıldı. Depremden hemen sonra yaz döneminde olacak sınavlara öğrencilerimizin hazırlanması için EXPO alanına büyük bir dershane kurduk. O dönemde ve yaz okulu süresince yüzlerce öğrenciye eğitim verdik. Bu eğitim-öğretim yılında halihazırda Antakya’da dershane olmaması ve olan dershane fiyatlarının çok yüksek olması sebebiyle eski binamızı tadilattan geçirdik ve burada yeniden hizmet vermeye başladık. Kadromuz ve her branştan öğretmenlerimizle beraber eğitim öğretime yeniden başladık. Eğitim yanında ücretsiz ulaşım, ücretsiz basılı evrak, ücretsiz seviye tespit sınavları yapıyoruz. Destek eğitim merkezimizde 18 öğretmenimiz var, şu anda 283 öğrenci eğitim alıyor dershanemizden 8. ve 12. sınıflar” dedi.

Haberin Devamı

“HATAY’DA ÇOK AZ SAYIDA DERSHANE VAR ŞU ANDA, GENEL FİYATLARI KIRSAL KESİMLERDE 40 BİNDEN BAŞLAYIP 60 BİNE KADAR ÇIKABİLİYOR”

Üniversite sınavına hazırlanan Miray Korkmaz, dershane fiyatlarının 40 bin TL ile 60 bin TL arasında değiştiğini belirterek, “Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bizler için kurduğu destek eğitim merkezindeyiz şu anda. YKS’ye hazırlanıyorum, geçen yıl istediğim yer gelmeyince tekrar hazırlanmak istedim. Depremden sonra çoğu eğitim kurumu zarar gördü ve yıkıldı. Hatay’da çok az sayıda dershane var şu anda, genel fiyatları kırsal kesimlerde 40 binden başlayıp 60 bine kadar çıkabiliyor. Ama burası bize ücretsiz eğitim veriyor; kitaplar da veriliyor, öğretmenlerimiz tarafından destekleniyoruz ve güzel bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Servis var, oda ücretsiz. Sabah dersten önce getiriyorlar, dersimiz bittiğinde bırakıyorlar” ifadelerini kullandı.

“HİÇ ÜCRET ÖDEMİYORUM, GAYET MEMNUNUM”

Destek eğitim merkezinde aldığı eğitimden memnun olduğunu ifade eden Emir Koşar, “Depremzedeyiz, evimiz ve iş yerlerimiz yıkıldı. Etüt masrafları da bayağı fazla olduğu için buraya başvurdum. Gayette verim aldığımı düşünüyorum. Hiç ücret ödemiyorum, gayet memnunum” dedi.

Haberin Devamı

Depremzede öğrenciler hayatlarının sınavına ücretsiz hazırlanıyor

“BEKLEDİĞİMDEN İYİ VERİM ALIYORUM”

Destek eğitim merkezinin en iyi yanının ücretsiz olması olduğunu belirten İbrahim Kaplan, “Ben Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği kurs hizmetlerinden faydalanıyorum. Yaklaşık 2 haftadır buradayım, eğitimler gayet güzel. Hocalarımızla güzel anlaşıyoruz. Beklediğimden iyi verim alıyorum. En iyi yanı da hiçbir ücret ödemememiz. Hatay’da şu anda zaten az eğitim kurumu var, onlar da fahiş fiyatlar istiyorlar. Ücretsiz eğitim gayet güzel” ifadelerini kullandı.

Parayla eğitim almak istemediğini söyleyen Melisa Harnuboğlu, “Antakya’da yaşıyorum, depremde evimiz hasar gördü ve şu anda konteyner kentte kalıyorum. Burada sağ olsunlar bize ücretsiz bir eğitim merkezi açtılar ve ücretsiz eğitim veriyorlar. Çok teşekkür ederiz. Dersler gayet güzel gidiyor. Dershane fiyatları çok fazla; 30 binden başlıyor, yukarı doğru çıkıyor. Parayla eğitim almak istemiyoruz açıkçası” şeklinde konuştu.