Eğitim Ders dışı kazanımlar diplomaya yansıyacak

Ders dışı kazanımlar diplomaya yansıyacak

21.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile imzaladığı protokol kapsamında, BTK Akademi’nin dijital teknolojiler ve yapay zekâyla ilgili ders içeriklerinin üniversite ders müfredatına dahil edilerek öğrencinin diplomasına yansıtılması hedefleniyor.

Ders dışı kazanımlar diplomaya yansıyacak

YÖK Başkanı Erol Özvar, uygulamaya 2024-2025 öğretim yılı güz döneminden itibaren başlamayı planladıklarını belirtti. Özvar, Avrupa’da “mikro kazanımlar” başlığı altında bu çerçevede çok önemli faaliyetler yürütüldüğünü, YÖK’ün de konuyu yakından takip ettiğini kaydetti. Avrupa’da üniversite dışı kazanımlar henüz tam anlamıyla yürürlüğe girmese de her ülkenin bu konuda önemli adımlar attığına değinen Özvar, “Türkiye bu adımları ilk atan ülkelerin şu anda başında geliyor. Aslına bakarsanız bizim yapmaya çalıştığımız şey üniversite dışı belirli standartlara ve hukuki çerçeveye kavuşturulmuş kazanımları üniversite kazanımları içine dahil edebilmek” dedi.

Haberin Devamı

Diğer sektörler de projeye dahil olacak

BTK Akademi ve diğer sektörlerde bu yönde yapılan çalışmaların ilk örnekler olacağını kaydeden Özvar üzerinde çalıştıkları mevzuat için bu örneklerin önemli girdi sağlayacağını söyledi. Yaşam boyu öğrenim projesinin önemli bir adımını bu projeyle gerçekleştireceklerini ve bu adımı diğer sektörlere de genişleteceklerini dile getiren Özvar, “Bilhassa uzman mühendislerden, doktora yapanlardan ve özel sektörden verilecek dersleri de bu format içine yerleştirmeyi de düşünüyoruz” diye konuştu.