Eğitim Dil Ve Konuşma Terapisi (Dkt) Nedir? Dkt Nasıl Olunur, Ne İş Yapar?

Dil Ve Konuşma Terapisi (Dkt) Nedir? Dkt Nasıl Olunur, Ne İş Yapar?

08.02.2022 - 15:05 | Son Güncellenme:

Dil ve konuşma terapisi ülkemizde birçok kişi tarafından araştırılan konulardan biridir. Özellikle birçok kişi tarafından da internette araştırılan terapiler arasındadır. Bu bakımdan dil ve konuşma terapisi nedir öğrenebilir ihtiyaç duyulması halinde bilgi sahibi olabilirsiniz. Dil ve Konuşma Terapisi (DTK) nedir? DKT nasıl olunur, ne iş yapar tüm detayları ile derledik.

Dil Ve Konuşma Terapisi (Dkt) Nedir Dkt Nasıl Olunur, Ne İş Yapar

Dil ve Konuşma Terapisi iletişim kurma ya da konuşma konusunda eksik olan kişileri tedavi etmek için uygulanan bir yöntemdir.

Haberin Devamı

 Dil ve Konuşma Terapisi (DKT) Nedir?

 Dil ve konuşma terapisi konuşma ya da iletişim kurma konusunda eksik olan çocukları ve yetişkinleri tedavi etmek için kullanılan bir yöntemdir. Bu terapi sayesinde konuşma güçlüğü yaşayan ya da iletişim kurma konusunda zorlanan kişilerin iletişim zorluklarının giderilmesi amaçlanmaktadır. Dil ve konuşma terapisinin bireysel olması ya da gruplar halinde gerçekleşmesi mümkündür. Her yaştan kişinin dil ve konuşma terapisine katılması ve durumunu tedavi etmesi mümkündür. Dil ve konuşma terapisi alanında uzman Dil ve konuşma terapistleri tarafından verilen bir terapidir.

 DKT Nasıl Olunur, Ne İş Yapar?

 DKT olmak isteyen kişilerin 4 senelik üniversitelerin Dil ve Konuşma Terapisi bölümlerinden mezun olmaları gerekir. Aynı zamanda üniversitelerde bu alanda yüksek lisans bölümleri de mevcuttur. Dil ve konuşma terapistleri devlet ya da özel hastanelerde, kliniklerde çalışma imkanına sahiptir. Bunun dışında dil ve konuşma bozukluğu olan kişilere hizmet veren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışmaları da mümkün olmaktadır.