Eğitim Dns Sunucusu Nedir, Ne İşe Yarar? Dns Sunucusu Nasıl Bulunur?

Dns Sunucusu Nedir, Ne İşe Yarar? Dns Sunucusu Nasıl Bulunur?

08.11.2021 - 16:50 | Son Güncellenme:

Günümüzde bilgisayarlar birçok alanda aktif olarak kullanılan teknolojik aletlerin başında gelmektedir. Bilgisayarın kullanım alanın geniş olması bilgisayar hakkında gerekli olan donanımları bilmeyi gerektirmektedir. DNS olarak adlandırılan sistem de bilgisayarlarda yer alan bir sistem olarak ifade edilmektedir. Bilgisayarlarla çalışan insanların bu sistem hakkında bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Peki, DNS sunucusu nedir, ne işe yarar? DNS sunucusu nasıl bulunur? İşte, DNS sunucusu hakkında tüm detayları derledik.

Dns Sunucusu Nedir, Ne İşe Yarar Dns Sunucusu Nasıl Bulunur

DNS sunucusu bilgisayarlarda yer alan internetin telefon rehberi olarak ifade edilmektedir. DNS sunucusunun birden fazla görevi bulunmaktadır.

DNS Sunucusu Nedir, Ne İşe Yarar?

DNS sunucusu basit bir şekilde çalışan makinelerin karşılıklı etkileşimini sağlayan bir sistem olarak ifade edilmektedir. IP adreslerini akılda tutmanın zor olmasından dolayı bu görevi donanım isimlendirme sistemi yerine getirmektedir.

DNS sunucusunun asıl görevi, internet üzerinde bulunan IP numarası ile ilgili sorulara cevap vermesi olmaktadır. Bilgisayar kullanıcısı herhangi bir siteye ulaşmak istediğinde DNS sunucusundan yararlanmaktadır. Bu sayede ulaşmak istediği verilere kısa sürede erişmesi mümkün olmaktadır.

DNS Sunucusu Nasıl Bulunur?

DNS sunucusu arama motorlarına yazılan IP adreslerine ulaşılmasını sağlamaktadır. Bu sunucu internette bir arama yapılması durumunda istenen bilgiyi insanların hizmetine sunan bir sistem olarak belirtilmektedir. DNS sunucusuna komut geldiği durumlarda bu sistem gerekli yönlendirmeleri yapmaktadır. DNS sunucusu gerekli yönlendirmeleri yapmak için '' Berkeley İnternet Name Domain '' yazılımını kullanmaktadır.