Eğitim Don Kişot - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Don Kişot - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

12.04.2023 - 01:09 | Son Güncellenme:

En ünlü kitaplardan birisi olan Don Kişot son derece ilgi çekici bir içeriğe sahiptir. Kitaptaki olaylar ise Don Kişot üzerinden ilerlemektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Don Kişot - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Don Kişot aslında birçok kişinin aşina olduğu bir roman olarak bilinir. Roman içerisinde geçen olaylar hem küçüklerin hem de büyüklerin ilgisini çekmeyi başarır. Zaten okul hayatı olan herkes Don Kişot ismini muhakkak duymuştur. Özellikle dünya edebiyatı içerisinde ilk modern roman olması son derece dikkat çekicidir. 

Haberin Devamı

 Kitap Özeti Oku

 Don Kişot, bir asilzadedir ve en büyük tutkusu şövalye romanları okumaktır. Tabi bunun etkisiyle farklı bir karaktere bürünen Don Kişot, yanına Rossinante adlı atını alarak evinden ayrılır. Böylelikle Don Kişot maceraları başlamış olur. 

 Don Kişot'un ilk girdiği savaş yel değirmenleri ile oluyor. Tabi bu savaşta oldukça büyük yaralar alır. Ancak yinede rahat durmayan Don Kişot bu seferde koyun sürümlerini düşman ordusu olarak görerek aralarına dalar. Yanında ise uşak olarak aldığı Sancho Panza bulunur. 

 Konusu 

 Kitapta temel karakterler olan Don Kişot ve Sancho Panza üzerinden maceralar işlenmektedir. Özellikle anlatılan serüvenler son derece ilgi çekici detaylara sahiptir. Buda kitapta yer alan maceraların okunabilirliğini arttırıyor.

Haberin Devamı

 Don Kişot çıktığı yolculukta birçok hayali unsurla savaşır ve bunu yaparken Sancho Panza ile sık sık tartıştığı görülür.

 Karakterleri ve Sayfa Sayısı 

 Don Kişot: Kitabın baş karakteri Don Kişot'tur. Asıl ismi ise Alonso olarak bilinir. Ancak kendisine takma ad olarak Don Kişot'u bulmuştur. Zayıf yapılı ve hayalci bir karakterdir. En büyük tutkusu kendini şövalye olarak görmektir. 

 Dulcinea del Toboso: Kendini şövalye olarak gören Don Kişot için birde sevgili lazımdır. Tabi bu sevgili onun gözünde oldukça güzel birisidir. Sıradan ve aynı zamanda kilolu olan Aldonzo’ya takma isim olarak Dulcinea del Toboso diyen Don Kişot onu sevgilisi olarak görür. 

 Dük ve Düşes: Bu karakterler Don Kişot'un ev sahipleridir. Alaycı olmalarının yanında fırsatçı yapıları bulunur. 

 Sancho Panza: Sıradan bir köylüdür. Ancak Don Kişot onu kendine uşak olarak seçer. Bundan dolayı tüm macera boyunca Don Kişot'un yanından ayrılamaz. Saf gibi görünsede kurnaz özellikleri de vardır. 

 Pcro Perez: Köyün papazı olan bu isim işini severek yapan birisidir. 

 Juana Panza: Sancho Panza karakterinin eşidir ve sıradan bir köylü insanıdır. 

 - Don Kişot kitabı toplamda 292 sayfadan meydana gelmektedir. Kitabın yazarı ise Miguel de Cervantes Saavedra olarak bilinir.