Eğitim E-Okul sistemine giriş, e Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi

E-Okul sistemine giriş, e Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi

10.05.2015 - 09:27 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi sayesinde hem veliler hem de öğretmenler kolayca giriş yapabilmektedirler. e Okul (vbs) veli bilgilendirme ve eOkul yönetim bilgi sistemi hakkında tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

E-Okul sistemine giriş, e Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi

E-Okul yönetim bilgi sistemi ve veli bilgisistemi sayesinde çocuğunuzun durumu hakkında bilgi sahibi olmak için okula gitmenize gerek kalmadan öğrenciniz ile ilgili birçok veriye bu sistem üzerinden kolaylık ile erişebilirsiniz. Yönetim bilgi sistemi ve veli bilgilendirme sistemi ile hem veliler hem de okul idarecileri, bilgi kontrol etme ve bilgi edinme işlemlerini internet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde yapabiliyorlar. Bizlerde bu yazımızda sizlere bu iki kullanıcı içinde sisteme nasıl giriş yapıldığını ve bu sistemin faydalarının neler olduğunu detaylıca anlatacağız. E-Okul yönetim bilgi sistemi ve veli bilgi sisteminin size sunduğu yararları vebu bilgi sistemine nasıl giriş yapıldığını bu yazımızda öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Okul Veli Bilgi Sistemi

E-okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde veliler çocuklarının okul durumu hakkında okula gitmeye gerek kalmadan ve veli toplantılarını beklemeden yalnızca internet ortamına dahil olarak bilgi sahibi olabiliyorlar. Öğrencinizin okula devam durumu, not durumu, ders bilgileri,öğretmenin öğrenci hakkında ki görüşlerini ve bugüne dek almış oldukları belgelerini bu sistem sayesinde kolay ve vakit kaybetmeden görüntüleyebilirsiniz. Bu sistem sayesinde öğrencinizin sınav takvimi ve derslerine katılan öğretme bilgilerini de kolaylık ile öğrenme imkanına sahip olmuş oluyorsunuz.Bu sistem sayesinde özellikle çalışmakta olan yoğun anne babalar çocuklarının eğitim ve öğretim durumunu ihmal etmemiş ve eğitim durumlarını birebir sadece interneti kullanarak öğrenmiş oluyorlar. Üstelik bu işlemi internet olan her yerden yapabiliyorlar. Veli bilgilendirme sistemine sizlerinde dahil olması için e-okul resmi sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. Bu sistem için ilk önce e-Okul resmi sayfasını açmanız gerekiyor. Daha sonra açılan sayfada sizden öğrencinizin bilgileri istenilecektir. Öğrencinizin T.C kimlik numarasını, okul numarasını ve sayfada yer alan resimde göreceğiniz rakam ve karakterleri ilgili kısımlara giriniz. Bu adımına ardından sizin öğrenci velisi olduğunuzu teyit etmek amacı ile size bazı bilgiler sorulacaktır. Bu bilgileri de girip sistemi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

. E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Girişi

E-Okul sistemi sayesinde okul yöneticisi ve öğretmenler okul bilgi sistemi düzenlemelerini kolaylıkla yapabiliyorlar. Bu düzenlemeler sayesinde yapılan karışıklıklar da en aza indirgenmiş oluyor. Öğrencinin okula devam durumu, not durumu gibi bilgilerin yanı sıra nakil işlemleri gibi birçok işlem de bu sistem üzerinden kolaylık ile yapılabilmektedir. Eskiden kağıt işlerinin yoğun tutulduğu sisteme göre bu sistem daha kullanışlı ve kullanıcıya kolaylık sağlayan elverişli bir ortamdır. Veliye de idareci ve öğretmenlere sağladığı bu kolaylığı sunan bu sistem sayesinde zaman ve kağıt israfının da önüne geçilmiş olunuyor. Bunun dışında, ders programlarının düzenlenmesi ve öğretmen bilgileri gibi kısımlarda kolaylık ile bu sistem üzerinden yapılabiliyor. Bu şekilde veli ve idareciler öğrencinin ders programına ve öğretmen bilgilerini de sistem üzerinden görebiliyor. Eskiden öğrenci nakil işlemleri uzun süren yorucu bir durumken artık bu sistem üzerinden idarecilerin belge gönderimi ve onayı sayesinde kişiler zaman kaybetmeden öğrencinin nakil işlemleri de bu sistem ile yapabilmektedir. Öğretmenlerin not girişi sayesinde, artık eskisi gibi not duyuru işlem yapmak yerine sistemli ve daha düzenli şekilde öğrenci not girişi öğretmene büyük kolay sağlamaktadır. E-okul yönetim bilgi sistemine giriş yapmak isterseniz e-Okul remi ana sayfasına tıklayıp size ait kullanıcı adınızı, şifrenizi ve resimde gördüğünüz rakamları ilgili kısımlara eksiksiz ve doğru bir şekilde girmeliniz. Girmiş olduğunuz size ait bu bilgileri kontrol edip doğruluğundan emin olduğunuz takdirde “Giriş” seçeneğine tıklayıp sisteme girişinizi başarı ile gerçekleştirebilirsiniz.