Eğitim E Okul VBS Giriş ve Devamsızlık Sorgulama

E Okul VBS Giriş ve Devamsızlık Sorgulama

05.04.2015 - 09:29 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde pek çok öğrenci ve veli hem not hem de devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgileri öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E Okul VBS Giriş ve Devamsızlık Sorgulama

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin ve velilerin daha kaliteli ve daha modern bir eğitim hizmeti alabilmeleri amacı ile teknolojik tabanlı projeler geliştirmeye devam ediyor. Özellikle de modern teknolojiyi en etkin şekilde eğitim sistemi içerisinde kullanmak isteyen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim sisteminin temeline teknolojinin başarılı bir şekilde entegrasyonun yapılabilmesi ve daha çağdaş eğitim koşullarının yaratılabilmesi amacı ile çeşitli teknoloji tabanlı projelerine ağırlık vermeye başladı.

Haberin Devamı



Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerçekleştirmekte oldukları teknoloji tabanlı projelerin başında elbette ki Fatih Projesi geliyor. Özellikle geniş bir bütçe ile gerçekleştirilen Fatih Projesi kapsamında bakanlık tarafından öğrencilere tablet bilgisayar veriliyor. Ders için etkinliklerde daha aktif bir şekilde teknolojinin yer almasını sağlayan bu proje ile modern dünyaya en iyi şekilde uyum sağlayan geleceğin bireylerini yetiştirebilmek ve teknolojiyi daha doğru şekilde kullanabilmede öğrencilerin yetiştirilebilmesi amaçlanıyor. Buna ek olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Akıllı Tahtalar Projesi geliştiriliyor. Bu projede tüm okullardaki dersliklerin modern bir altyapıya sahip olabilmesi amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Öğrenci odaklı bu projelerin dışında Milli Eğitim Bakanlığı’nın gelişen internet teknolojisini aktif bir şekilde kullanması ile birlikte E-Okul projesi geliştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital dünyada velilerin hizmetine sunduğu E-Okul sistemi öğretmen ve idareciler için ayrı bir bölüm veliler ve öğrenci için ise ayrı bir bölüm olarak 2 ayrı bölümle hizmet veriyor. E-Okul sisteminde öğretmen ve idareciler için geliştirilen E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğrenci ve okul bilgilerinin girişinin merkezi bir sistemde daha pratik bir şekilde gerçekleştirilebilmesi ve aynı zamanda da oluşabilecek karışıklık ve hataların önüne de daha çağdaş bir sistem ile geçilebilmesi sağlanabiliyor.

Öğretmen ve idareciler E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemlerini ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platformda hizmete açmış olduğu E-Okul internet sayfasındaki öğretmen ve idareci giriş kısmından yine bakanlık tarafından kendilerine hizmet başında verilen ‘kullanıcı adı’ ve ‘kullanıcı şifre’ bilgilerini kullanarak yapabiliyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmenler daha ağırlıklı olarak öğrenci bilgilerinin giriş ve düzenlemelerini yaparken, idareciler ise daha çok okul bilgilerine ilişkin işlemleri gerçekleştirebiliyor. E-Okul sisteminin öğretmen ve idarecilere ayrılan bu yönetim bilgi sisteminde öğretmenler öğrencilerin sınav sonuçları, sınav tarihleri, sözlü notları, gelişim raporları, şube ortalamaları, devamsızlık bilgileri ve karne bilgileri gibi bilgilerin güncel olarak girişini yapıyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi bölümünde idareciler ise nakil işlemleri, kayıt işlemleri, öğrenci dosya giriş ve düzenlemesi, öğrenci fotoğraf girişi ve güncellemesi, haftalık ders programı düzenlemesi, öğretmen bilgilerinin düzenlenmesi, sosyal etkinlik hazırlıkları ve gelişim raporları gibi işlemler yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Öğretmen ve idareciler tarafından girişi yapılan E-Okul sisteminin yönetim bilgi bölümünde öğrenci ve okul bilgilerinin veliler tarafından güncel olarak kolay bir şekilde takip edilebilmesi için ise E-Okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) hizmet veriyor. Çocuğunuzun okuldaki güncel durumunu evden ya da ofisten internete girerek yapabilmeniz için Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital ortam üzerinde yer alan E-Okul internet sayfasındaki veli girişi kısmından öğrencinin ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘okul numarası’ bilgilerini girerek giriş yapmak gerekiyor.

Haberin Devamı

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile çocuğunuzun okuldaki not bilgisi, karne bilgisi, devamsızlık bilgisi, derslerine giren öğretmenler bilgisi, haftalık ders programı, aldığı belgeler, sosyal gelişimleri, geçmiş yıllara ait not bilgileri ve şube ortalamaları gibi bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile çocuğunuzun okuldaki durumunu öğrenebilmeniz için okula gitmenize artık gerek kalmıyor.