Eğitim E Okul Veli Bilgilendirme Not Bilgisi ve Karne Notları - VBS

E Okul Veli Bilgilendirme Not Bilgisi ve Karne Notları - VBS

08.04.2015 - 11:42 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde öğrenci okul bilgilerine kolayca ulaşılabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkına tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

E Okul Veli Bilgilendirme Not Bilgisi ve Karne Notları - VBS

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye’deki eğitimin daha yüksek standartlara ve modern dünya koşullarına uygun bir seviyeye ulaşabilmesi amacı ile modern teknoloji temeli üzerinden yeni eğitim projeleri geliştiriyor. Özellikle de modern teknolojinin sunduğu avantajlardan en etkin şekilde yararlanılmakta olunan alanlarda elde edilen başarılı sonuçlar ile örnek oluşması sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi teknoloji odaklı pek çok eğitim projesi geliştiriliyor. Bu projelerden birisi de modern dünyada büyük bir furya yaratmış olan tablet bilgisayarları temel alıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Fatih Projesi son dönemlere damgasını vuran en büyük ve en geniş bütçeli eğitim projesi olarak öne çıkarken derslerdeki verimliliğin arttırılabilmesi için tüm öğrencilere birer adet tablet bilgisayar dağıtımı yapılıyor. Öğrencilerin ders uygulamalarında kullanabilmeleri ile daha verimli derslerin gerçekleştirilebilmesi, teknoloji dünyasında yeni nesil bireylerin daha başarılı şekilde uyum sağlayabilmesi ve teknolojiyi doğru kullanan ve bu alanda daha bilinçli olan bireylerin yetiştirilebilmesi amacı ile uygulanan bir Milli Eğitim Bakanlığı projesidir. Günümüzde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen bir diğer teknoloji odaklı eğitim projesi ise Akıllı Tahta Projesi’dir.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan tüm okullarda öğrencilerin daha interaktif bir eğitim alabilmesini amaçlamakta olan bu eğitim projesinde tüm okullardaki dersliklerde tahtalar akıllı hale geliyor. Bu gibi projeleri ile teknolojiyi fiziki olarak eğitim içerisinde kullanan Milli Eğitim Bakanlığı gelişen internet teknolojisi ile geliştirmiş olduğu E-Okul sistemi projesini de 2007 yılının ocak ayında öğretmen, idareci, veli ve öğrenciler için hizmete açtı. E-Okul sistemi dijital platformda yer alan en büyük eğitim uygulamasıdır. Öğretmen ve idarecilerin öğrenci ve okul bilgilerini merkezi bir sisteme giriş, düzenleme ve güncelleme gibi işlemlerini yapabilmesi ve velilerinde çocuklarının okuldaki güncel durumunu internet kolaylığında takip edebilmesi gibi amaçlar taşıyor.

Günümüz dijital platformu üzerinde yer alan E-Okul internet sayfasında bulunan E-Okul yönetim bilgi sistemi girişi ekranı üzerinden öğretmen ve idareciler Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendilerine verdiği ‘kullanıcı adı’ ve ‘kullanıcı şifre’ bilgileri sisteme giriş yapabiliyor ve sistemi kullanabiliyor. İdareciler E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde daha genel olarak okul işlemleri olmak üzere nakil işlemleri, kayıt işlemleri, öğrenci dosya girişleri ve düzenlemeleri, öğrenci fotoğraf girişleri ve düzenlemeleri, haftalık ders programı düzenlemesi, öğrenci devamsızlık bilgisi girişi, sosyal etkilik hazırlıkları, derslerin öğretmen bilgileri ve karne bilgileri gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmenler ise öğrencilerin sınav tarihleri, sınav sonuçları, sözlü notları, not ortalamaları, şube ortalamaları, aldığı belgeler ve gelişim raporları gibi işlemlerin gerçekleştirebiliyor. Öğretmen ve idareciler tarafından E-Okul sisteminin yönetim bilgi sistemi kısmında yapılan tüm bu öğrenci ve okul bilgileri işlemlerinin güncel hali ile kolay bir şekilde veliler tarafından takip edilebilmesinde veli bilgilendirme sistemi hizmet veriyor. Dijital platformdaki E-Okul internet sayfasında bulunan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş ekranından veliler çocuklarının ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘okul numarası’ bilgileri ile sisteme girerek, güncel eğitim bilgilerine ulaşabiliyor.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde veliler çocuklarının not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, şube ortalaması, sınav tarihleri, sınav sonuçları, haftalık ders programı, derslerine giren öğretmen bilgileri, gelişim raporları ve aldığı belgeler gibi geniş kapsamlı güncel eğitim bilgilerine ulaşabiliyor. Bu neden ile de günümüzde veliler tarafından sıklıkla kullanılan bir eğitim uygulaması olarak E-Okul veli bilgilendirme sistemi uygulaması öne çıkıyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrencilerin okul bilgilerinin veliler tarafından takip edilebilmesi ve bu sayede de öğrencilerin okuldaki gidişatının veli ile işbirliği içerisinde daha kolay şekilde analiz edilebilmesi ve şekillendirilebilmesi sağlanabiliyor.