Eğitim E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Not Bilgisi Takibi - VBS

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Not Bilgisi Takibi - VBS

09.04.2015 - 10:17 | Son Güncellenme:

E okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde sizde kolayca velisi olduğunuz öğrenciniz yada kendi notlarınızı öğrenebilirsiniz. E okul sistemi için hazırladığımız bu yazıda E okul veli bilgilendirme ve E okul yönetim servisleri detaylıca anlatılmıştır.

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Not Bilgisi Takibi - VBS

E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde veliler ve öğrenciler online bir şekilde not ve devamsızlık bilgilerine ulaşabilmektedirler. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş işlemleri ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında tüm bilgileri bu haberimizde bulabilirsiniz. Günümüz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından en yoğun şekilde kullanılan gelişen internet teknolojisi ile öğrenci, öğretmen ve veli arasında oluşturulan eğitim ilişkisinin her zaman güncel kalması ve daha kuvvetli hale getirilebilmesi amacı ile sürekli teknoloji tabanlı yeni projeler geliştiriliyor. Özellikle de Türkiye’deki eğitim seviyesinin çağdaş ve gelişmiş ülkelerdeki seviyelere ulaştırılabilmesi amacı ile sürekli olarak yeni nesil teknolojiden aktif olarak yararlanılmakta olan yeni teknoloji merkezli eğitim projeleri geliştiriliyor. 2007 yılının ocak ayında dijital platformda öğretmen, idareci ve veliler için hizmet vermeye başlayan online platformdaki en geniş kapsamlı ve en popüler eğitim uygulaması olan E-Okul sistemi ile eğitim internet avantajlarından daha kolay şekilde yararlanılabiliyor.

Haberin Devamı

Son dönemlerde veliler tarafından da sıklıkla kullanılmakta olan E-Okul sistemi iki farklı bölümden oluşuyor. E-Okul sisteminde bulunan ilk bölüm E-Okul yönetim bilgi sistemi adı altında okul ve öğrenci bilgilerinin merkezi eğitim sistemine girişi, düzenlenmesi veya güncellenmesi gibi işlemlerin yapılabilmesi amacı ile öğretmen ve idarecilere hizmet veriyor. Bu sistem içerisinde öğrenci ve okul bilgilerinin merkezi bir sistemde toplanması ile online platformda veliler tarafından görüntülenebilmesi, öğrenci ve okul bilgilerindeki hataların, eksikliklerin ve diğer tür sorunların önüne geçilebilmesi gibi konularda önemli avantajlar sağlayan çözümler getiriyor. Öğretmen ve idareciler E-Okul yönetim bilgi sistemi girişi işlemlerini ise dijital platformda yer alan E-Okul internet sayfasındaki öğretmen ve idareci giriş bölümünden yapabiliyor.

Haberin Devamı

E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete başlandığında verilmiş olan ‘kullanıcı adı’ ve ‘kullanıcı şifre’ bilgilerinin eksiksiz olarak girilmesi gerekiyor. Öğretmenler ve idareciler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kendilerine verilmiş olan bu bilgiler ile E-Okul sisteminin yönetim bilgi sistemi kısmına giriş yapabiliyor. Öğretmenler bu E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğrencilerin sınav sonuçlarını, sınav tarihlerini, sözlü notlarını, gelişim raporlarını, aldığı belgelerini, not ortalamalarını, şube ortalamalarını ve diğer eğitim bilgilerinin girişlerini düzenli olarak güncel şekilde yapabiliyor.

E-Okul yönetim bilgi sisteminde idareciler ise okul ve öğrenci bilgileriyle ilgili olarak nakil işlemleri, kayıt işlemleri, öğrenci dosya giriş ve düzenlemesi, öğrenci fotoğraf girişi ve güncellemesi, haftalık ders programı hazırlığı, derslerin öğretmen bilgileri girişi, sosyal faaliyet çalışmaları, gelişim raporları, öğrenci devamsızlık bilgisi girişleri ve diğer öğrenci, okul işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Öğretmen ve idareciler tarafından E-Okul sisteminin yönetim bilgi bölümünde yapılan bu okul ve öğrenci bilgileri sayesinde Mili Eğitim Bakanlığı velilere çocuklarının okuldaki güncel durumunu dijital internet kolaylığında takip edebilmelerine yardımcı olacak bir hizmet uygulaması sunabiliyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital dünyada yer alan E-Okul internet sayfasından E-Okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) giriş ekranına erişim sağlayabilen veliler, çocuklarının okuldaki not bilgisi ve devamsızlık bilgisi gibi güncel eğitim bilgilerini takip edebiliyor. Çocuğunuzun okuldaki durumunu öğrenebilmeniz için internette yer alan E-Okul internet sayfasında bulunan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş ekranından çocuğunuzun T.C. kimlik numarasını ve okul numarasını girmeniz gerekiyor. Veli bilgilendirme sistemine bu şekilde giriş yaparak, tüm bilgilere ayrıntılı olarak erişim sağlayabilirsiniz.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde çocuğunuzun güncel not bilgisi, devamsızlık bilgisi, aldığı belgeler, şube ortalaması, karne bilgisi, gelişim raporları, aldığı dersler, derslerine giren öğretmenleri, haftalık ders programları ve sınav tarihleri gibi güncel eğitim bilgilerine kolay bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu gibi bilgileri öğrenebilmek için işinizden geri kalmak zorunda kalmayabildiğinizden günümüzde sanal ortamda en çok kullanılan eğitim uygulamalarının başında geliyor.