Eğitim E-Okul Veli Bilgilendirme ve eOkul Yönetim Bilgi Sistemi İle Sınav Notları Devamsızlık Durumu Öğren

E-Okul Veli Bilgilendirme ve eOkul Yönetim Bilgi Sistemi İle Sınav Notları Devamsızlık Durumu Öğren

17.05.2015 - 14:21 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi ile sınav notlarına kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenci devamsızlık durumu, sınav notlarını ve sonuçlarını öğrenebilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-Okul Veli Bilgilendirme ve eOkul Yönetim Bilgi Sistemi İle Sınav Notları Devamsızlık Durumu Öğren

E-Okul sistemi Milli Eğitim Bakanlığının 2007 yılında kurmuş olduğu bir internet uygulamasıdır. E-Okul sistemi kurularak öğrencilerin bilgilerinin internet üzerinden paylaşılması amaçlanmıştır. Bu sistem kurulduktan sonra da öğrencilerin bilgileri bu sistem ile paylaşılmaktadır. Veliler ve öğrenciler de bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin bilgilerine rahatlıkla ulaşabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul sistemini 2 bölüm olarak kurmuştur. E-Okul sisteminin bölümlerinden birisi E-Okul veli bilgilendirme sistemidir. Bu bölüme veliler ve öğrenciler giriş yaparak öğrenci bilgilerine ulaşabilirler. E-Okul sisteminin bir diğer bölümü ise E-Okul yönetim bilgi sistemi bölümüdür. Bu bölüme de sadece öğretmenler ve okul idarecileri giriş yapabilmektedir.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bölümlerinden birisi olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrenciler ve veliler için geliştirilmiş bir sistemdir. Bu sistem ile birlikte veliler ve öğrenciler okul ile her türlü bilgiye ve duyuruya sisteme giriş yaparak ulaşabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sistemine öğrenciler giriş yaparak kendi bilgilerine ulaşabilirler. Veliler de bu sisteme giriş yaparak okuyan öğrencileri ile ilgili bilgilerin hepsine ulaşabilirler. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin kuruluş amaçlarından birisi de velilerin öğrencilerini daha sıkı takip edebilmelerini sağlamaktır. E-Okul veli bilgilendir sistemi ile birlikte veliler internet üzerinden öğrencilerini takip edebilirler ve öğrencilerinin okul bilgilerine internet üzerinden ulaşabilirler. Öğrenciler de bu sistem ile birlikte okul ile ilgili duyurulara ulaşabildiği gibi kendi okul bilgilerine ulaşabilmektedir.

Haberin Devamı

E-Okul veli bilgilendirme sisteminde öğrencilerin okul bilgileri yer almaktadır. Bu sistemde yer alan bilgilere öğrenciler ve veliler ulaşabilmektedir. Bu bölümde öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları, not kartı, karne notu ve proje ödevi hakkında bilgiler yer almaktadır. Veliler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin hangi günler okula gidip gitmediğini öğrenebildiği gibi sınavlarının tarihlerini ve girmiş oldukları sınavların sonuçlarını öğrenebilmektedir. Bu sayede veliler okula gitmeden öğrencilerini internet üzerinden takip edebilmektedir. Veliler ve öğrenciler bu bölüme E-Okul sisteminin ana sayfasında bulunan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş ekranına bazı bilgileri girerek ulaşabilirler. Bu bölüme öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası bilgileri girildikten sonra son olarak da ekranda görülen güvenlik kodu da sisteme girilmelidir. Bu bilgiler girildikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz ve öğrencinin bilgilerine ulaşabilirsiniz.

E-Okul sisteminin bir başka bölümü ise yönetim bilgi sistemi bölümüdür. Bu bölüme sadece okul idarecileri ve öğretmenler giriş yapabilmektedir. E-Okul yönetim bilgi sistemi öğretmenlerin ve yöneticilerin bir takım bilgileri bu sisteme girmelerine olanak sağlamaktadır. Bu sistem ile birlikte yöneticiler idari işlemleri internet üzerinden halledebilirken öğretmenler ise öğrenci bilgilerini bu sisteme giriş yapmaktadır. Bu sistem kurulduktan sonra yöneticilerin işleri çok kolaylaşmıştır. Çoğu idari işlemi bu sistem sayesinde gerçekleştirerek karışıklık olan işlemlerde azalmıştır. Okul idarecileri bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin kayıt yenileme ve kayıt silme işlemlerini gerçekleştirebildiği gibi öğrencilerin nakil işlemleri gibi işlemleri de gerçekleştirebilmektedir. Öğretmenler ise bu sisteme giriş yaparak öğrencilerinin okul bilgilerini sisteme girmektedirler. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerinin devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları, not kartı ve karne notu gibi bilgileri sisteme girmektedir. Öğretmenler ve okul idarecileri bu sisteme E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranına kullanıcı adı ve şifrelerini girdikten sonra son olarak da ekranda gördükleri güvenlik kodunu gerekli yere girmelidirler. Öğretmenler ve okul idarecileri kullanıcı adı ve şifrelerini Milli Eğitim Müdürlüklerinden alabilmektedir.

Yazarlar