Eğitim E Sesi Etkinlikleri Nelerdir? Okul Öncesi İçin E Sesi Etkinliği Nasıl Yapılır?

E Sesi Etkinlikleri Nelerdir? Okul Öncesi İçin E Sesi Etkinliği Nasıl Yapılır?

16.06.2021 - 12:47 | Son Güncellenme:

Öğrencilerin alfabe üzerindeki tüm harfleri okunuşu ve yazılışı üzerine öğrenirken farklı eğitimler sunulur. Bu eğitimler okul öncesi özellikle çocukların anlayabileceği şekilde ele alınır. Peki, e sesi etkinlikleri nelerdir? Okul öncesi için E sesi etkinliği nasıl yapılır? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

E Sesi Etkinlikleri Nelerdir Okul Öncesi İçin E Sesi Etkinliği Nasıl Yapılır

E harfi üzerinden yazılan ve okunan eşyalar, e harfinin tonlaması ya da okunması gibi birçok çalışma bu konuda ön plana çıkar. Çocukların kelime ve cümle kurarken, ayrıca farklı eşyaları anlatmaya çalışırken, bunu kolayca yapabilmeleri için e harfini iyi bir şekilde öğrenmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

E Sesi Etkinlikleri Nelerdir?

E sesi etkinlikleri birçok farklı şekilde ön plana çıkmaktadır. Özellikle çocukların E sesini daha iyi anlayabilmeleri için, onların anlayabileceği dilde ve onlara hitap edecek etkinlikler öne çıkar.

- Şekilleri üzerinden gizlenmiş E seslerini bulmak

 - E sesi şarkıları

 - Küçük ya da büyük E harfi yazımları

 - E sesi içeren kelimeler üzerinden çalışmalar

 - Görseller kullanılarak E sesi ile okunan eşyaları bulmak

Bu şekilde daha birçok farklı etkinlik ile beraber çocuklar kolaylıkla E sesini öğrenebilmektedir.

Okul Öncesi İçin E Sesi Etkinliği Nasıl Yapılır?

Okul öncesi için E sesi etkinliği çocukların alfabeyi öğrenmesi noktasında büyük bir öneme sahiptir. Bu etkinlik özellikle sınıf öğretmenleri ile beraber Anaokulu öğretmenleri kontrolü altında gerçekleştirilir. Milli Eğitim Bakanlığı düzeyinde hazırlanmış özel eğitimler ve programlar ön plana çıkarılır. Özellikle çocukların yaş grubuna bağlı olarak, onların anlayacağı dilde eğitimler hazırlanmaktadır.

Haberin Devamı

Hem büyük E hem de küçük E üzerinden birçok farklı eşyanın okunuşu ve yazılışı eğlenceli şekilde ele alınır. Bu sayede onların kolay bir şekilde E harfini söylemek suretiyle, diğer harfler üzerinden birleştirmeleri için olanak sağlanır.