Eğitim Ehliyet başvuru ve sınav tarihleri ne zaman?

Ehliyet başvuru ve sınav tarihleri ne zaman?

19.11.2015 - 08:46 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen ve yılın son ehliyet sınavı 12 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecektir. Ehliyet almak isteyen insanlar Ehliyet sınavı ne zaman sorusunu merak ederken aynı zamanda da geçmiş yıllar ehliyet sorularını araştırmak istiyorlar. Ehliyet Sınavı ile ilgili merak edilen tüm bilgiler haberin detayında bulabilirsiniz.

Ehliyet başvuru ve sınav tarihleri ne zaman

Eğer bir araç sahib iseniz ve bu aracınız ile trafiğe çıkmayı planlıyorsanız kullanığınız araç için belirlenen sınıflar içinde yer alan ehliyet sahibi olmanız gerekmektedir. Eğer ehliyetiniz yoksa ve trafiğe bu şekilde çıkmış iseniz çok ağır yaptırımlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bundan dolayı trafiğe çıkmak için ehliyet sahibi olmanız gerekmektedir. Ehliyet sahibi olmak içinse Milli Eğitim Bakanlığı izni ile çalışacan ehliyet kurslarına gidebilirsiniz. Bu kurslarda ise sizde iki sınava tabi tutucaklar ve sınavlarda başarılı olduğunuz zaman ehliyet alabilirsiniz.

Ehliyet başvurusunda bulunacaklar için bu haberimizde, sürücü adaylarına yönelik daha önce çıkmış ehliyet sınav soruları ve cevaplarına yer vereceğiz. 2015 ehliyet sınavı ne zaman sorusuna yanıt ararken takvime baktığımızda son sınav tarihi 12 Aralık 2015 olarak gözüküyor. Bu sınav tarihi Bütün adayları ilgilendiriyor Çünkü bu yılın en son sınavı bu tarihte yapılıyor. 16 Ekim tarihinde başlayan başvurular 17 Kasım tarihine kadar devam edecek. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

EHLİYET SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

Biz sizlere yazımızın ileri bölümlerinde ehliyet sınavları hakkında ayrıntılı bilgi vereceğiz. Ancak bu konudan önce hangi aracın hangi ehliyet sınıfına girdiği hakkında bilgi vereceğiz. Ehliyet sınıfları ise şu şekilde belirlenmiştir ;

· “ A1 sınıfı sürücü belgesi ” motorlu bisiklet sürücüleri için belirlenen ehliyet sınıfıdır.

· “ A2 sınıfı sürücü belgesi ” motosiklet sürücüleri için belirlenen ehliyet sınıfıdır.

· “ B sınıfı sürücü belgesi ” otomobil, minibüs veya kamyonet sürücüleri için belirlenen ehliyet sınıfıdır.

· “ C sınıfı sürücü belgesi ” kamyon sürücüleri için belirlenen ehliyet sınıfıdır.

· “ D sınıfı sürücü belgesi ” çekiçi kullanacaklar sürücüleri için belirlenen ehliyet sınıfıdır.

Haberin Devamı

· “ E sınıfı sürücü belgesi ” otobüs sürücüleri için belirlenen ehliyet sınıfıdır.

· “ F sınıfı sürücü belgesi ” lastik tekerlikli traktör sürücüleri için belirlenen ehliyet sınıfıdır.

· “ G sınıfı sürücü belgesi ” iş makinesi sürücüleri için belirlenen ehliyet sınıfıdır.

· “ H sınıfı sürücü belgesi ” hasta ve sakat sürücüleri için belirlenen ehliyet sınıfıdır.

· “ K sınıfı sürücü belgesi ” sürücü adaylarının alacağı sürücü belgesine uygun araçları sürmek için verilen ehliyettir.

Ehliyet sınıflarının kullanılacak olan araçlara göre sınıflandırılması hakkında bilgi verdikten sonra ise ehliyet sınavları hakkında bilgi vermemiz gerekirse ehliye sınavlar bir yıl içerisinde 6 sınav şeklinde oluşmakatadır. 2015 yılı içinde ise ilk sınav 10 Ocak 2015 günü yapılmıştır. 2015 yılında son sınav ise 12 Aralık günü yapılacaktır ve bu sınavın başvuruları ise açıktır. En son yapılan ehliyet sınavı ise 10 Ekim 2015 günü yapılmıştır. Ehliyet sınavlar iki farklı aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamalardan ilki kursta aldığınız eğitimin derecesini ölçen sınav Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılacak yazılı sınavdır. Bu sınavda araç motor bilgisi, trafik kuralları bilgisi ve sağlık yani ilk yardım bilgisi test edilecektir. Bu sınavlardan başarılı olmak içinse en az 70 puan almanız gerekmektedir. 70 puan ve üstü aldığınız takdirde ise ikinci aşamaya yani uygulama aşamasına geçebilirsiniz. Uygulama aşamasında ise sizden ehliyet almak istediğiniz sınıfa uygun olan aracı trafik kurallarına uygun bir şekilde sürmeniz istenecektir. Bu bölümde de başarılı olduktan sonra sizde ehliyet sınavını geçmiş olur ve ehliyet almaya hak kazanırsınız.

Yazarlar