Eğitim Ehliyet No Nedir, Ne İşe Yarar? Ehliyet Numarası Nerede Yazar?

Ehliyet No Nedir, Ne İşe Yarar? Ehliyet Numarası Nerede Yazar?

23.05.2022 - 01:17 | Son Güncellenme:

Ehliyetlerin üzerinde yer almakta olan ehliyet numarası, ehliyet belge numarasını ifade etmektedir. Ehliyet numarası, ehliyetin sürücüye ait olduğunu gösteren bir numaradır. Kurumlarla ilgili yapılacak olan işlemlerde sürücülerin ehliyet numarasını bilmeleri gerekmektedir. Yeni tip ehliyetlerde ise ehliyet numarasının 5 numaralı alanda yer almaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Ehliyet No Nedir, Ne İşe Yarar Ehliyet Numarası Nerede Yazar

Ehliyet no, altı haneli bir numara olarak bilinmektedir. Ehliyetin sürücüye ait olduğunu göstermekte olan bir numara olduğunu söylemek de mümkündür. Ehliyet numarası belge numarasını belirtmek için de kullanılmaktadır. Ehliyet numarasının özellikle kayıt ve çalıntı bildirimlerinde kullanıldığını söylemek mümkündür. Aynı zamanda ceza sorgulama işlemlerinde de ehliyet numarası kullanılmaktadır.

Ehliyet No Nedir, Ne İşe Yarar?

Ehliyet no, araç sürücülerinin kurumlardaki işlemlerini halletmesi için gerekli olabilmektedir. 6 haneli bir numara olan ehliyet no, yeni tip ehliyetlerde 5.sırada yer almaktadır. Ehliyetinizin kaybolması durumunda ehliyet numaranızı e-devlet üzerinden kolay bir şekilde öğrenebilmeniz mümkün olmaktadır.

Ehliyet Numarası Nerede Yazar?

Ehliyet numarası yeni tip kimliklerde 5.sırada yer almakta olan 6 haneli belge numarası olarak ifade edilebilir.