Eğitim Elektrik Kaynakları Nelerdir? Elektrik Kaynakları Tükenirse Ne Olur?

Elektrik Kaynakları Nelerdir? Elektrik Kaynakları Tükenirse Ne Olur?

07.04.2021 - 02:32 | Son Güncellenme:

Günümüzde kullanmakta olduğumuz birçok elektronik eşyanın güç almasını yani çalışmasını destekleyen kaynaklar, elektrik kaynaklarıdır. Elektrik kaynaklarının önemi büyüktür. Çünkü elektronik cihazları kullanabilmemiz gereken yegane unsurdur. Bu unsurları bilinçli ve tasarruflu kullanmak her yurttaşın görevi olmalıdır. Peki, tasarruflu kullanmak gereken elektrik kaynakları nelerdir? Bu kaynaklar doğal kaynaklar mıdır yoksa insan eliyle yapılan işlemlerden mi üretilmektedir? İşte, elektrik kaynakları ve tüketimi ile ilgili önemli hususlar.

Elektrik Kaynakları Nelerdir Elektrik Kaynakları Tükenirse Ne Olur


Sokaklarda, evlerde, işyerlerinde, okullarda hep elektriği kullanmaktayız. Bu durum insanların elektriğe ne kadar bağlı olduğunun bir göstergesidir. Bu bağlamda elektrik üretimin sağlandığı kaynakların korunması önem arz etmektedir. Bu kaynaklardan güneş, su ve rüzgar doğal elektrik kaynakları arasında sayılır.

Elektrik Kaynakları Nelerdir?

Elektrikleri üreten elektrik santralleri bulunmaktadır. Bu santralleri besleyen bir takım enerji kaynakları bulunmaktadır. Bu kaynaklar, su, rüzgar, güneş, petrol, doğal gaz, kömür, pil, batarya, akü, jeneratör gibi unsurlardır. Tüm bu kaynaklar elektrik üretiminde kullanılmakta olan ana kaynaklardır.

Bu elektrik santrallerinde oluşan elektrik, kablolar sayesinde tüm şehre, tüm yurda dağıtılmaktadır. Buradan da anlaşılacağı üzere çeşitli elektrik kaynakları bulunmaktadır. Son dönemlerde artan rüzgar gülleri ile rüzgardan, güneş panelleri ile güneşten önemli miktarlarda elektrik enerjisi sağlanmaktadır.

Elektrik Kaynakları Tükenirse Ne Olur?

Anlatıldığı üzere elektrik insanların yaşamında vazgeçilmez bir unsurdur. Tüm sektörlerin temeli hemen hemen elektrik kaynağına dayanmaktadır. Elektrik olmazsa hastaya gerekli tedavi için makinalar bağlanamaz, elektrik olmazsa fabrikalarda üretim yapılamaz, elektrik olmazsa telefon, tablet, bilgisayar kullanılmaz.

En basit örnekle bir TV kumandası, bir ateş ölçer, bir hesap makinesi bile bu enerji ile çalışmaktadır. Tüm bu sayılan nedenlerden dolayı elektrik kaynaklarını korunması ve tasarruflu kullanılması gerekmektedir. Hatta bu durumun bir devlet politikası olarak benimsenmesi gerekmektedir.