Eğitim Frontal Lob Nedir, Nerede Bulunur? Frontal Lob İşlevleri Nelerdir?

Frontal Lob Nedir, Nerede Bulunur? Frontal Lob İşlevleri Nelerdir?

25.07.2022 - 16:38 | Son Güncellenme:

Frontal lob ön lob olarak da bilinen beynin ön yerleşimi olarak geçmektedir. Düşünmeden sorumlu olan beyin bölgesi olarak da adlandırılmaktadır. İnsan beyni düşünme eylemini frontal lob üzerinde gerçekleştirmektedir. Ön tarafta bulunan bu lob için ön lob denilmektedir. Frontol lob işlemleri sorun çözme ve düşünme işlevleri ile bilinen beyin loblarından biridir. Aynı zamanda beynin 1/3'lük kısmını oluşturmaktadır. Frontal lob nedir, nerede bulunur, frontal lob işlevleri nelerdir? Frontal lob hakkında merak edilen tüm detaylar.

Frontal Lob Nedir, Nerede Bulunur Frontal Lob İşlevleri Nelerdir

 Frontal lob, ön lob olarak da bilinen beyin lobları arasında yer almaktadır. Ön lob beynin en sık çalışan loblarından biri olarak bilinmektedir. Üstelik bu lob düşünme eylemlerinin en hızlı şekilde gerçekleştiği alanlardan biridir. Frontal lob içerisinde bulunan kan hücreleri de beynin tüm fonksiyonlarının sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olmaktadır. Frontal lob bir diğer çeşidi ile frontal korteks beynin arka tarafında bulunan ve motor işlevi gören loblardan biridir. Akıl yürütme gibi pek çok durum için gerekli işlevi yerine getiren loblardan biridir.

Haberin Devamı

 Frontal Lob Nedir ve Nerede Bulunur?

 Frontal lob beynin ön tarafından bulunan loblardan biridir. İnsan beyninin 1/3 bölümünü kaplamaktadır. Beyin işlevleri bakımından düşünme, akıl yürütme ve çözüm bulma gibi durumlara yaramaktadır. Sorunları çözme alanında da frontal lov devreye girmektedir. Frontal lob kafatası üzerinde kulak ve göz aralığında bulunan kısımda yer almaktadır. Bu lob aynı zamanda duyguları kontrol etme bakımından da birden fazla özelliğe sahiptir. Plan yapma ve düşünme gibi eylemlerin tamamı frontal lob üzerinde gerçekleşmektedir.

 Frontal Lob İşlevleri Nelerdir?

 Ruhani durumlar, duygusal geçişler ve sorun çözme alanında işlevi bulunan frontal lob beynin ön tarafında yer almaktadır. Akıl yürütme ve durumlara tepki verme işlevleri bulunmaktadır.