Eğitim Güney Kore Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

Güney Kore Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

09.02.2022 - 17:03 | Son Güncellenme:

Her ülkenin kullanmış olduğu bir para birimi bulunmaktadır. Bu para birimleri sahip oldukları tarihçeler ile dikkat çekmektedir. Bunun yanında para birimlerini ve tarihçelerini bilmek genel kültür açısından da oldukça önemli görülmektedir. Güney Kore para birimi nedir? Kısaca tarihçesi ve sembolü nedir tüm detayları ile derledik.

Güney Kore Para Birimi Nedir Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

Dünyada en çok bilinen şehirlerden birisi Güney Kore'dir. Güney Kore, Doğu Asya'da yer alan bir ülke olarak bilinir. Ayrıca bu ülkede yaşam standartları yüksektir. Çünkü Güney Kore gelişmiş bir ülke konumunda yer almaktadır. Güney Kore'nin kendine has bir yapısı bulunmaktadır. Bu ülkenin kullanmış olduğu para birimi ise herkesçe merak duyulan bir konudur. Ülkenin kullanmış olduğu para biriminin sahip olduğu bir tarihçede bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Güney Kore Para Birimi Nedir?

Güney Kore adlı ülke para birimi olarak Güney Kore Won'u kullanmaktadır. Güney Kore Won'u, 100 jeons birimine bölünmektedir. Yani 1 Won 100 jeonsa bölünmektedir. KRW Bank of Korea tarafından denetlenen bu para biriminde 4 adet madeni para ve 6 adet kağıt para bulunmaktadır. Paranın kullanımının bu şekilde olduğu bilinmektedir. 

Kısaca Tarihçesi ve Sembolü

Güney Kore Won'u 10 Haziran 1962 tarihinde piyasaya çıkmış olan bir para birimidir. Güney Kore'nin kullanmış olduğu bu para biriminin sembolü ise ₩ olarak bilinmektedir. Bu sembolü gördüğünüz para biriminin Güney Lorw'ye ait olduğu bilinmektedir.