Eğitim Hamster Nedir, Özellikleri Nelerdir? Hamster Ne İle Beslenir?

Hamster Nedir, Özellikleri Nelerdir? Hamster Ne İle Beslenir?

24.02.2022 - 14:01 | Son Güncellenme:

Hamster, ne olduğu merak edilen ve aynı zamanda özelliklerinin sık sık araştırıldığı hayvanlardan biridir. Özellikle birçok kişi tarafından da sevimli bulunmasından dolayı merak uyandıran hayvanlar arasındadır. Bu bakımdan Hamster nedir öğrenebilir ve özellikleri ile ilgili de bilgi sahibi olabilirsiniz. Hamster nedir, özellikleri nelerdir? Hamster ne ile beslenir tüm detayları ile derledik.

Hamster Nedir, Özellikleri Nelerdir Hamster Ne İle Beslenir

 Hamster, cricetidae ailesinden olan ve kemirgen olan bir hayvan türüdür.

Haberin Devamı

 Hamster Nedir, Özellikleri Nelerdir?

 Hamster, kemirgen bir hayvandır. Hamster 7 türü olan kemirgen bir hayvandır ve nesli de 10 milyon yıl öncesine kadar gider. Günümüzdeki haline almaları da 6 milyon sene öncesinde olmuştur. Hamster hayvanların yaşam süreleri yaklaşık olarak 2 senedir. Renk körü olmalarından dolayı uzak görüş yetenekleri de oldukça sınırlıdır. Görüş eksikliğinin aksine işitme duyuları oldukça gelişmiştir. Diğer kemirgenlerden farklı olarak yanaklarında keserleri vardır ve yiyeceklerini burada toplayarak depolamaktadır.

 Hamsterlerin esnek bir yapıları vardır ve gözleri yuvarlak ve parlaktır. Ön ayaklarında dört arka ayaklarında ise beş parmakları vardır. Boyları 15-20 cm arasında, ağırlıkları ise ortalama 200 gramdır ağırlığındadır.

Haberin Devamı

 Hamster Ne İle Beslenir?

 Hamsterler birçok besin ile beslenebilir. Daha çok fındık, buğday, ceviz, kaju ve fıstık gibi kuruyemişleri seven hamsterlar vitamin almak için de havuç, lahana, mısır, yumurta ya da muz ile beslenmelidir. Hamsterlar gene olarak sert gıdaları tüketmeyi ve kemirmeyi severler.