Eğitim Hiking Ne Demek? Hiking Nasıl Yapılır, Trekking'ten Farkları Nelerdir?

Hiking Ne Demek? Hiking Nasıl Yapılır, Trekking'ten Farkları Nelerdir?

02.06.2021 - 14:16 | Son Güncellenme:

Yapılabilecek en güzel spor aktiviteleri arasında hiking gelir. Son dönemlerde oldukça ilgi çeken bu sporun ne olduğu pek çok kişi tarafından da merak ediliyor. Peki hiking ne demek? Hiking nasıl yapılır, trekking'ten farkları nelerdir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Hiking Ne Demek Hiking Nasıl Yapılır, Trekkingten Farkları Nelerdir

 Herkesin yapabileceği günümüzde birçok farklı spor dalı bulunmaktadır. Bunlar arasında özellikle güzel bir aktivite olarak ayrıca gün içerisinde yapılabilecek spor çeşitleri içerisinde hiking geliyor. Üstelik ailecek yapılabilecek en güzel spor dalları arasında yer aldığını da eklemek mümkün.

Haberin Devamı

 Hiking Ne Demek?

 Hiking diğer bir ismiyle günübirlik doğa gezisi olarak ifade edilmektedir. Kırsal kesimlerdeki patika ya da parkurlarda uzun doğa yürüyüşlerine hiking denir. Aynı zamanda günümüzde en popüler macera yolculukları içerisinde yer almış durumda. 18. yüzyılda Avrupa'da başlayan hiking, günümüzde dünya çapında yaygın şekilde gerçekleşmektedir. Üstelik hem amatör olarak bireysel şekilde yapılabilmekte hem de rehber eşliğinde özel planlama ile gerçekleşebilmektedir. Türkiye Özellikle bu konuda hiking yapılabilecek birçok farklı doğal alana sahiptir.

 Hiking Nasıl Yapılır?

 El değmemiş birçok parkur ya da arazi ile beraber kırsal alanlarda hiking yapılabilmektedir. Belli bir alanda yine belli bir rota çizilmek suretiyle, burada dahilinde gün içerisinde yapılan doğa gezisi olarak ifade edilir. Doğal güzelliklerini keşfetmek amaçlı gerçekleştirilen hiking, değişik coğrafyalarda süre ve zorluk seçenekleri üzerinden yapılır. Tek başına ya da grup halinde gerçekleştirilen günlük doğa gezisi olarak ifade etmek mümkün.

Haberin Devamı

 Hiking’in Trekking'ten Farkları Nelerdir?

 Hiking günübirlik doğa gezileri olarak ifade edilir. Diğer bir ifade ile doğa yürüyüşleri şeklinde anlatmak mümkün. Trekking ise uzun sürede doğa yürüyüşleri şeklinde ifade edilmektedir. Ayrıca hiking yaparken konaklama bulunmaz fakat trekking yaparken konaklama alanları yer alır.