Eğitim İlikli Kemik Suyu İçmenin Faydaları Nelerdir?

İlikli Kemik Suyu İçmenin Faydaları Nelerdir?

08.12.2021 - 17:00 | Son Güncellenme:

Sağlığına özen gösteren ve olabildiğince doğal beslenmeye gayret eden kişilerin çok iyi bildikleri bir konu da ilikli kemik suyudur. Asla beslenme listelerinden çıkarmadıkları ilikli kemik suyu merak konusu olmaktadır. İşte bu bağlamda ilgiyle okuyacağınız ilikli kemik suyu içmenin faydaları nelerdir ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

İlikli Kemik Suyu İçmenin Faydaları Nelerdir

İlikli kemik suyu başta çocuklar, yaşlılar ve gençler olmak üzere herkesin kullanması tavsiye edilen son derece şifalı bir besin suyudur.

İlikli Kemik Suyu İçmenin Faydaları Nelerdir?

Ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada da faydası bilinen ve yüzlerce yıldır kullanılan ilikli kemik suyu yemeklere lezzet katmasının yanında son derece şifalı bir sudur. İlikli kemik suyu çeşitli kemiklerden elde edilebilmektedir.

Çocukların ve gençlerin gelişim çağında olmaları sebebiyle tüketmeleri gerekir. Yaşlı kişilerin de yaşa bağlı sorunların önüne geçilebilmesi ve vücudun güçlenmesi için kemik suyu tüketmeleri gerekmektedir. Fakat doğal bir şifa deposu olan ilikli kemik suyu herkese önerilmektedir.

İlikli kemik suyunun bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi nedeniyle özellikle pandemi döneminde yeniden gündeme geldiği görülmektedir. İlikli suyunun yararlarını bilen insanlar bunu tüketmekten asla vazgeçmemektedirler.

Anadolu'nun her bölgesinde bilinen ve yüzlerce yıldır tüketilen ilikli kemik suyu sağlıklı olmasının yanında geleneksel yemeklere de lezzet katmaktadır. İlikli kemik suyu için hemen her türlü kemik kullanılır ve bir gece yaklaşık 18-24 saat kadar çok kısık ateşte iyice kaynatılarak ve kemiklerin iliği suya çıkıncaya kadar pişirilerek elde edilir. Defne yaprağı gibi bazı aroma vericiler ve baharatlar da ilave edilebilir. İlikli kemik suyu içmenin sayısız faydası bulunmaktadır. Bunları şöyledir sıralamak mümkündür:

Haberin Devamı

İlikli kemik suyunda kolajen bulunur. Bu sebeple kemiklere iyi gelir ve kemikleri güçlendirir. Osteoporaza karşı yararlıdır. Kemik erimesinin önlenmesine katkı sağlar.

Ameliyat ya da ciddi yaralanmalar sonrasında yaraların iyileşmesine çok büyü katkı sağlar.

Mikroplarla mücadelede etkin görev üstlenir ve bu sebeple kış aylarında grip ve nezleye karşı iyi gelir.

Sindirim sorunları olanlara tavsiye edilir çünkü ilikli kemik suyu bağırsaklara da çok iyi gelir.

İlikli kemik suyu içeriğindeki bileşenler ve kalojen sebebiyle cildi yaşlanmaya karşı korur.