Eğitim Iphone Etkin Değil Sorunu Nedir? Iphone Etkin Değil Sorunu Nasıl Çözülür?

Iphone Etkin Değil Sorunu Nedir? Iphone Etkin Değil Sorunu Nasıl Çözülür?

25.08.2022 - 16:15 | Son Güncellenme:

Iphone telefonlarının güvenliği ile ilgili ve içerisindeki kişisel verilerin korunması amacıyla kullanıcılar kendi tercihlerine göre şifre oluşturmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Iphone Etkin Değil Sorunu Nedir Iphone Etkin Değil Sorunu Nasıl Çözülür

Iphone etkin değil uyarısı alınması şifrenin hatalı giriş yapılması sebebiyle karşılaşılan uyarıdır. Bu sebeple Iphone uyarı sorunları dikkatle incelenmeli ve doğru çözümler ile problemlerin giderilmesi sağlanmalıdır. Apple şirketinin ürettiği ıphone güvenlik pin girişi en fazla 6 kez hatalı girişe izin vermektedir.

Iphone akıllı cep telefonları güvenlik bakımından en önde gelen ve en fazla tercih edilen markaların başında gelmektedir. Özellikle bilgi gizliliği ve 3. kişilerin ulaşmaması adına kullanıcı tercihlerine göre pin veya şifre oluşturabilmektedir.

Iphone Etkin Değil Sorunu Nedir?

Iphone akıllı cep telefonları açılış ekranında kullanıcının kendi tercihine bağlı olarak ekrana giriş şifresi oluşturulmaktadır. Bu bağlamda özellikle ekran yanması veya ekran kırılması sebebiyle şifrelerin görülmemesi neticesinde hatalı girişler olmakta ve şifre hatası sebebiyle ıphone etkileştirilmemektedir.
Bu durumdan ötürü Iphone etkin değil uyarısını, kullanıcıya vermektedir.

iPhone Etkin Değil Sorunu Nasıl Çözülür?

Ekran şifresi veya ekran pin kodu hatalı girilmesi sonucunda ıphone telefonun öncelikle silinmesi yani fabrika ayarlarına dönmesi gerekmektedir. I tunes uygulaması olan bir kullanıcı daha öncesinde veri ve kişisel bilgilerin yedeklemesi yapıldıysa yine I tunes bağlantısı sağlayarak geri yükleme yapılmasıyla yedeklemeler geri yüklenmiş olacaktır. I tunes uygulamasına telefon içerisindeki bilgilerin zaman zaman güncellenmesi kullanıcıya kolaylık yaratacaktır. Bir bakıma ıphone içerisindeki tüm verilerin resetlenmesi ile ıphone etkin değil sorunu çözülecektir.

 

Yazarlar