Eğitim Jaluzi Nedir? Jaluzi Perde Nasıl Ve Nerelerde Kullanılır?

Jaluzi Nedir? Jaluzi Perde Nasıl Ve Nerelerde Kullanılır?

18.03.2021 - 13:12 | Son Güncellenme:

2000'li yılların başından itibaren dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de jaluzi perde kullananların sayısı arttı. Önceleri daha çok iş yerlerinde kullanılan jaluzi perdeler, hem kullanışlı hem de son derece dekoratif olduğu için tercih ediliyor. Onlarca farklı çeşidi bulunan jaluzilerin en önemli özelliği hem tül hem de perde işlevi görmesidir. Jaluzi perde nasıl ve nerelerde kullanılır? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Jaluzi Nedir Jaluzi Perde Nasıl Ve Nerelerde Kullanılır

Stor perde adıyla da bilinen jaluzi perdelerin en çok tercih edilen modelleri şunlardır: Motorlu ve otomatik jaluzi, Ahşap stor perdeler ve çiçek desenli jaluzi perde modelleri.

Haberin Devamı

Jaluzi Nedir?

Jaluzi, alüminyum, ahşap ve metal gibi farklı malzemelerden imal edilen, dekoratif bir perde çeşididir. Motorlu jaluziler uzaktan kumanda ile açılıp kapanabilir.

Jaluzi Perde Nasıl ve Nerelerde Kullanılır?

Jaluzi, gündüzleri tül geceleri ise perde olarak kullanılır. Başta mutfak, oturma odası ve salon olmak üzere evlerin tüm odaları için uygundur. Ofislerde de sıklıkla tercih edilen bu perdelerin en önemli özelliği kolay kolay leke tutmamasıdır. Bez ile kolayca temizlenen jaluzi perdelerin ahşap ve alüminyum modelleri de mevcuttur.