Eğitim K12 Nedir? K12 Domain Uzantısı Ne Anlama Gelir?

K12 Nedir? K12 Domain Uzantısı Ne Anlama Gelir?

22.07.2022 - 01:40 | Son Güncellenme:

İnternet üzerinde yer alan her web sitenin kendi içerisinde bir uzantısı bulunmaktadır. Bu uzantılar farklı şekillerde karşımıza çıkmaktadır. K12 uzantısı ise Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığının eğitim kurumlarının web siteleri için kullandığı uzantılardan biridir. K12 uzantısı ile karşılaşan kişiler bu uzantıyı T.C. ilk ve ortaokul düzeyindeki okulların web adresinin uzantısı olarak keşfetmektedir. Her sitenin kendine özel bir uzantı kodu bulunmaktadır. K12 nedir? K12 domain uzantısı ne anlama gelir sizler için derledik.

K12 Nedir K12 Domain Uzantısı Ne Anlama Gelir

 K12 uzantısı özellikle öğrencilerin sık sık ziyaret ettikleri okul web sitesi uzantısı olarak bilinmektedir. Yalnızca T.C. Milli Eğitim Bakanlığına ait olan bu uzantı farklı ülkelerde kullanılmamaktadır. Bu uzantı en sık ilkokul ya da orta dereceli okulların sitelerinde yer almaktadır. Kod web sitenin güvenli bir şekilde çalışması için tüm önlemlerin alınması ve korumalı domain çeşitlerinden biri olarak tasarlanmaktadır. Ülkemizde eğitim veren çoğu okulun web sitesinde K12 domain uzantısı görülmektedir.

Haberin Devamı

 K12 Nedir?

 K12, genel anlam itibariyle Türkiye içerisinde yer alan ve eğitim veren okulların web siteleri üzerinde yer alan domain uzantısı olarak bilinmektedir. Kullanım alanları ilkokul ve ortaokul web siteleridir.

 K12 Domain Uzantısı Ne Anlama Gelir?

 K12 domain uzantısı anlamı Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca kurulan eğitim okullarının web site uzantılarının bir çeşit kısaltma kodu anlamına gelerek siteler üzerinde kullanılmaya devam etmektedir.