Eğitim Kart Şifresi Nedir, Nasıl Alınır? Kart Şifresi Nerede Yazar?

Kart Şifresi Nedir, Nasıl Alınır? Kart Şifresi Nerede Yazar?

07.06.2022 - 13:32 | Son Güncellenme:

Kart şifresi, bir kartın kullanılabilmesi için, geçerli olması için işlem anında girilen kısa kodudur. Güvenlik açısından çok önemli olan kart şifreleri, her bankaya ait olan kartta mevcuttur. Şifreler, kart kullanıcılarına özeldir. Paylaşılması önerilmez. Kart şifresi, kart sahibi tarafından belirlenmektedir. Kart şifresi almak oldukça basit bir işlemdir. İşte, tüm detaylar.

Kart Şifresi Nedir, Nasıl Alınır Kart Şifresi Nerede Yazar

 Kart şifresi, her bir kart için özel ve tek olarak alınabilen şifrelerdir. Güvenliğin sağlanması için, hırsızlık ve çalıntı gibi durumları engellemek ve kartın yalnızca şifresini bilen gerçek sahibi tarafından kullanılmasını sağlamak için kartlarda şifre kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Kart Şifresi Nedir?

 Kart şifresi, kartın işlem görmesi halinde kart kullanıcısından istenilen genellikle 4 haneli olan şifredir. Kart şifresi, kartın yalnızca sahibi tarafından kullanılması için verilir ve güvenlik için tercih edilir.

 Kart Şifresi Nasıl Alınır?

 Kart şifresi alabilmek için tercih edilebilecek farklı kanallar vardır. Bunlardan ilki bankamatiklerdir. Kullanıma açılmamış olan kartı ilk olarak bankamatiğe vererek şifre belirle işlemi yapılabilir. Şifre almak için bir başka yolda telefon yani SMS yöntemidir.

 Kartın ulaştırıldığı belge üzerinde yer alan SMS numarasına istenilen bilgiler mesaj ile iletilerek şifre alınabilir. Ayrıca verilen iletişim numarası aranarak yine istenilen bilgilere doğrultusunda kart şifresi alınmaktadır. Bir diğer yöntem de mobil ya da web üzerinden gerçekleşen şifre alma seçeneğidir. Kartın ait olduğu bankaların uygulaması aracılığı ile kart şifresi alınabilir.

Haberin Devamı

 Kart Şifresi Nerede Yazar?

 Kart şifresi güvenlik açısından kartın üzerinde herhangi bir bölümde yazmaz. Çünkü şifreler, kart sahibine ulaştıktan sonra farklı kanallar aracılığı ile belirlenmektedir. Ancak bazı bankalar kartların kullanıma açılması ve bankamatik kullanımı için kart ile birlikte gönderilen belge içerisinde tek kullanımlık şifre sunmaktadır. Kart üzerinde yalnızca kart numarası ve güvenlik kodu yer alır.