Eğitim Kısmet Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kısmet Kavramı Tanımı...

Kısmet Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kısmet Kavramı Tanımı...

25.05.2022 - 14:49 | Son Güncellenme:

Kısmet kelimesi, nasip anlamına sahiptir. Kısmet, Tanrının her kişiye ve her canlıya uygun gördüğü şey ve durumu ifade etmektedir. Kısmet, evlenme talihi şeklinde de bilinmektedir. Talih, kader ve şans anlamları da bulunmaktadır. Olayların kötü sonuçlarını tevekkülle karşılamak da kısmet olarak ifade edilebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kısmet Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kısmet Kavramı Tanımı...

Kısmet, günlük hayatta oldukça fazla kullanılmakta olan kelimelerden birisidir. Bir olayın sonuçlarının şimdiden belli olmaması, ya olur ya olmaz anlamlarında kullanılan bir kelime olarak da bilinmektedir. Kısmet, nasip demektir. Kısmet, Arapça kökenli bir kelimedir.

Kısmet Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kısmet kelimesi, nasip anlamına gelmektedir. Türk dil kurumuna göre kısmet kelimesi; talih, şans ve kader olarak bilinmektedir. Sözlükte kısmet, evlenme talihi olarak da ifade edilebilir. Tanrı'nın her kişiye uygun gördüğü yaşama durumu da kısmet olarak bilinir.

Kısmet Kavramı

Evlenme talihi anlamında kullanılmakta olan bir kavramdır. Kısmet, olayların olumsuz bir şekilde sonuçlanmasına bağlı olarak tevekkül edilmesi durumu olarak da bilinmektedir. Kısmet, nasip olarak bilinmektedir. Talih, kader ve şans olarak da bilinen bir kavramdır.