Eğitim Klavye Nedir, Ne İşe Yarar? Klavye Çeşitleri Nelerdir?

Klavye Nedir, Ne İşe Yarar? Klavye Çeşitleri Nelerdir?

05.11.2021 - 15:03 | Son Güncellenme:

Ortak şekilde klavye birçok farklı yerde kullanılan bir tasarım olarak öne çıkar. Özellikle pek çok kişinin bildiği gibi bilgisayar üzerinden daha fazla kullanıldığını anlatmak mümkündür. Ancak bununla birlikte değişik alanlarda yaygın biçimde değerlendirilir. Peki klavye nedir, ne işe yarar? Klavye çeşitleri nelerdir detayları ile derledik.

Klavye Nedir, Ne İşe Yarar Klavye Çeşitleri Nelerdir

 Söz konusu klavye olduğu zaman pek çok kişinin aklına ilk olarak bilgisayar gelir. Bilgisayarın vazgeçilmez bir parçası olması ile beraber, günümüzde birçok farklı alanda da değerlendirilir.

Haberin Devamı

 Klavye Nedir?

 Org ya da piyano gibi çalgılarda, yazı ile beraber hesap makinelerinde ya da bilgisayarda kullanılan tuşlar bütünü klavye olarak bilinir. Diğer bir ifadeyle verilen bu cihazların kontrolünü sağlamak ve kullanmak amaçlı değerlendirilen tuşlar olarak da anlatmak mümkün. Bu konuda birçok farklı tasarım ve model kapsamında, amaca uygun olarak klavyeler bulunmaktadır.

 Klavye Ne İşe Yarar?

 Klavye farklı tasarımlar üzerinden amaca uygun olarak cihazlarda kullanılır. Genelde elektronik cihazlar ile beraber müzik aletlerinde öne çıkar. Bu sistemlerin görevini yerine getirmesi için kullanılan araç klavye olarak bilinmektedir. Genelde parmakları değerlendirmek suretiyle tuşlara basarak işlem uygulanır. Böylece yazı yazmak, farklı sesler çıkarmak gibi görevler kolay bir şekilde yapılır. Bu yönüyle günümüzün en önemli tasarımları içerisinde yer aldığını ifade etmek mümkün.

Haberin Devamı

 Klavye Çeşitleri Nelerdir?

 Bilgisayar üzerinden bakıldı vakit temelde iki farklı klavye çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biri F klavye ve diğeri ise Q klavye olarak bilinir. Bu doğrultuda ikisinin arasındaki fark ise klavye üzerindeki tuşların dizilimlerinin farklı olmasıdır. Aynı zamanda uluslararası çapta ve Türkiye'de daha çok Q klavye değerlendirilir. Tabii yabancı birçok farklı ülkede yine F klavye kullanımı yaygındır. Aynı zamanda org ile beraber piyano ve benzeri gibi müzik aletleri üzerinden de klavye çeşitleri bulunur. 

Yazarlar