Eğitim Klorella (Chlorella) Nedir, Neye İyi Gelir? Klorella Faydaları Nelerdir?

Klorella (Chlorella) Nedir, Neye İyi Gelir? Klorella Faydaları Nelerdir?

08.02.2022 - 14:53 | Son Güncellenme:

Klorella, cilt sağlığına iyi gelen, yeşil ve mavi renkli bir yosun çeşididir. Plantae aleminin Chlorophyta bölümünden olan bu yosun, kalsiyum ve vitamin bakımından zengindir. Son yıllarda kemoterapinin yan etkilerini azaltmak için de kullanılan klorella yosununun içeriğinde yüksek oranda beta - karoten ve amino asit bulunur. Klorella (Chlorella) nedir, neye iyi gelir tüm detayları ile derledik.

Klorella (Chlorella) Nedir, Neye İyi Gelir Klorella Faydaları Nelerdir

Ökaryotik mikro alg grubunda yer alan klorellanın en küçüğü 2- 3 milimetrekaredir. En büyük çeşitleri 8-9 milimetrekare olan tatlı su yosunları, en hızlı üreyen tek hücreli canlılardan biridir. 

Haberin Devamı

 Klorella (Chlorella) Nedir? 

 Klorella, dünya genelinde, doğal takviye olarak kullanılan bir yeşil alg türüdür. En fazla çıkarıldığı yerler Kamboçya, Japonya, Myanmar ve Tayvan gibi Uzak Doğu ülkeleridir. 

 Klorella Neye İyi Gelir?

 Tam bir protein deposu olan Klorella, kronik yorgunluk sendromuna iyi gelir. Kemoterapinin yan etkileri arasında yer alan halsizlik, iştahsızlık ve mide bulantısını geçirmek için de düzenli aralıklarla Klorella kullanılabilir. Hücrelerin çok daha hızlı bir şekilde yenilenmesini sağlayan Klorella, ağız yaralarını geçirir. 

 Klorella Faydaları Nelerdir?

 1- Yağ yakımını hızlandırır ve iç organların yağlanması sonucunda ortaya çıkan hastalıklara yakalanma riskini yarı yarıya düşürür. 

Haberin Devamı

 2- Demir ve B12 vitamini bakımından da zengin olan Klorella, vücut direncini arttırır. Bu nedenle, özellikle kış aylarında sık sık hasta olan kişilerin besin takviyesi olarak Klorella tüketmeleri önerilir. 

 3- İnatçı öksürükleri keser. 

 4- Kan basıncını dengede tutar. 

 5- Enerji verir.