Eğitim Kömür sobasına veda ettiler

Kömür sobasına veda ettiler

04.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mardin’in Midyat ilçesinde yer alan Çaldere Köyü’nün ilkokulunda öğrenciler, artık sobayla değil, çevre dostu ısı teknolojisiyle ısınacaklar.

Kömür sobasına veda ettiler

DİDEM SEYMEN Milliyet   - İklimlendirme alanındaki uzmanlığını sosyal sorumluluk projesine dönüştüren Alarko Carrier, “Okulların Havası Değişiyor” sloganıyla Çaldere İlkokulu’nda yeni bir projeyi hayata geçirdi. Bugüne kadar kömür sobasıyla ısınan ilkokula; ısı pompası, ısı geri kazanım cihazı, fancoil, hava temizleme cihazı, sirkülasyon pompası ve fotovoltaik panelden oluşan ileri teknoloji bir sistem kuruldu. Sınıflardaki ısınma ve soğutma ihtiyacının ısı pompası teknolojisiyle sağlanacağı okul, kendi elektriğini de kendi üretecek. 

Haberin Devamı

Projenin tanıtımı Mardin’de, Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, Midyat Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Alarko Carrier Genel Müdürü Cem Akan, Genel Müdür Yardımcısı Koray Fedar ve Pazarlama Direktörü Volkan Arslan’ın katıldığı toplantıda yapıldı.  

Toplantıda konuşan Cem Akan, pek çok ülkede yapılan akademik çalışmaların okullardaki iç ortam hava kalitesinin çocukların sağlığını ve akademik performansını doğrudan etkilediğini gösterdiğini belirtti. Projeyle bir yandan çocukların eğitimlerini desteklemeyi, diğer yandan iklimlendirmenin gelişimleri ve eğitim yaşamları üzerindeki etkilerine dikkat çekmeyi amaçladıklarını dile getiren Akan, “Çünkü iç ortam hava kalitesine en duyarlı grupların başında okul çağındaki çocuklar geliyor. İyilik projemiz kapsamında ana bina ve bir ek binadan oluşan okulumuza; ısıtma, soğutma ve iç ortam hava kalitesi ihtiyaçlarına yönelik bir sistem kurduk” dedi.