Eğitim KPSS 2024 Tarihleri: KPSS Ne Zaman Yapılacak? KPSS Sınav ve Başvuru Tarihleri Hangi Gün?

KPSS 2024 Tarihleri: KPSS Ne Zaman Yapılacak? KPSS Sınav ve Başvuru Tarihleri Hangi Gün?

05.01.2024 - 15:59 | Son Güncellenme:

Kamu kurum ve kuruluşlarının personel ihtiyaçlarını karşılamak için gerçekleştirilen KPSS lisans hey yıl, ön lisans ve ortaöğretim KPSS ise çift yıllarda olmak üzere 2 yılda bir yapılmaktadır. ÖSYM tarafından düzenlene sınav adayların eğitim öğretim düzeyi dikkate alınarak hazırlanır. Her yıl binlerce kişinin girdiği KPSS’de puan türleri ve sınav türleri alanlara göre değişiklik gösterir. Sınav hazırlığında olan kişilerin merak ettiği başlıklardan birisi de KPSS başvuru tarihleridir. 2024 KPSS ile ilgili detaylı bilgi için içeriğimize göz atabilirsiniz.

KPSS 2024 Tarihleri: KPSS Ne Zaman Yapılacak KPSS Sınav ve Başvuru Tarihleri Hangi Gün

KPSS her yıl binlerce adayın girmiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavı’dır. ÖSYM tarafından düzenlenen sınav belirli periyotlarda yapışmaktadır. Adayların sınava girmeden önce başvuru yapması şarttır. Bu nedenle KPSS sınav ve başvuru tarihlerinin bilinmesi gerekir.  

Haberin Devamı

KPSS 2024 

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS’de alım yapılan kadrolar A ve B gurubu olmak üzere ikiye ayrılır. Puan türleri ve alanları farklıdır. KPSS A grubu kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına atanacaklar içindir.  

KPSS B Grubu, kamu kurumlarındaki kadro ayrımını ifade etmektedir. Bu kadrolar, KPSS sonrasında ÖSYM başkanlığınca merkezi sistemle ataması yapılan kadrolardır. KPSS B grubu sınavı 2 yılda bir uygulanır. 

Haberin Devamı

KPSS’de her adayın girmesi gereken ortak sınav Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavıdır. Adaylar Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavı sonrası AÖBT, Eğitim Bilimleri, DHBT ve Alan Bilgisi sınavlarına girmeye hak kazanırlar. 

2024 KPSS Ne Zaman? 

  • 2024-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür 14 Temmuz 2024 
  • Alan Bilgisi sınavları 20-21 Temmuz 2024 
  • Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 4 Ağustos 2024 

KPSS Sınav Başvuru Tarihleri 2024 

2024 KPSS (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınavı, Alan Bilgisi sınavı ve ÖABT sınavları için başvuru tarihleri belli oldu. KPSS lisans sınavı başvuruları 3-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacak.

KPSS Ön Lisans Ve Ortaöğretim Sınav Tarihi

KPSS Ön Lisans 1 Eylül, KPSS Ortaöğretim 15 Eylül'de, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül'de yapılacak.

KPSS Ön Lisans sınavına başvurular 13 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında alınacak.

KPSS Ortaöğretim oturumu için başvurular ise 18 Temmuz ile 30 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak.