Eğitim LGS’ye Hızlı Hazırlık için İpuçları

LGS’ye Hızlı Hazırlık için İpuçları

31.03.2021 - 22:54 | Son Güncellenme:

Liseye hazırlık döneminde bulunan öğrenciler tarafından en fazla araştırılan konular arasında LGS sınavı bulunmaktadır. LGS, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmekte olan bir sınavdır. Her yıl düzenlenmekte olan LGS, ortaokul mezunlarının liseye geçişleri için girdikleri bir sınavdır. LGS açılımı ‘Liseye Geçiş Sınavı’dır.

LGS’ye Hızlı Hazırlık için İpuçları

 LGS Sınavı Nedir?

Haberin Devamı

Eski sistemde TEOG olarak bilinen sınav sistemi 2017-2018 yılında değiştirilerek LGS olarak uygulanmaya başlanmıştır. LGS sınavı, iki oturum şeklinde uygulanır. 8. sınıf öğrencilerinin hepsi liseye geçiş döneminde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenmekte olan sınava girerler. Aldıkları notlara göre ve bulundukları sıralamaya göre de bir lise tercihinde bulunabilirler. LGS sınavı daha iyi bir lisede eğitim almak isteyen öğrencilerin girmesi gereken bir sınav olarak ifade edilebilir. Liseye Giriş Sınavında toplamda 90 soru bulunmaktadır.

LGS'de Hangi Dersler ve Konular Var?

LGS sınavında Matematik, Türkçe, İnkılap Tarihi, Fen Bilimleri, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olmak üzere altı farklı dersten soru çıkmaktadır.

Haberin Devamı

LGS Kaç Dakika?

LGS sınavında toplam 90 soru bulunur ve iki oturum şeklinde yapılır. Sınavın birinci oturumunda sözel dersler bulunmaktadır. Birinci oturumda, 50 soru için 75 dakika süre bulunmaktadır. İkinci oturumda ise sayısal alanda bulunan sorular bulunmaktadır. 40 sorudan oluşmakta olan ikinci oturumun ise 80 dakika süresi bulunmaktadır.

LGS Sınavı Ne Zaman?

LGS Sınavı 2021 yılında 6 Haziran Pazar günü yapılacaktır. Sınava girecek olan kişilerin öncesinde başvuru yapması gerekmektedir. Sınav başvurusu önceki yıllarda otomatik olarak yapılmıştı.

Son 2 Ayda LGS’ye Hızlı Hazırlık İçin Ne Yapılmalı?

Uzaktan eğitim döneminde, LGS’ye hazırlanan öğrencilerin ihtiyaç duyduğu eğitim ve kaynak desteğini tek platform üzerinden sağlayan Kolay Kampüs (www.kolaykampus.com), özellikle yoğun sınav takvimindeki öğrencileri sınava en hızlı şekilde hazırlayacak eğitim çözümleri sunuyor.

Kolay Kampüs (www.kolaykampus.com), özellikle bu sene pandemi dolayısıyla pek çok imkandan mahrum kalmış olan 8 ve 12’nci sınıf öğrencilerinin sınava hazırlığında eksiklerini tamamlayarak, başarıya ulaştırmayı amaçlıyor. Kolaykampus.com’da yer alan ders içerikleri, 40 yıllık eğitim tecrübesine sahip, online eğitimcilik konusunda uzman akademik kadro tarafından, tamamen MEB müfredatına uygun olarak hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Öğrenciler Kolay Kampüs’e (www.kolaykampus.com) üye olarak ücretsiz seviye tespit sınavından faydalanabiliyor. Kendisine özel hazırlayabildiği çalışma kılavuzu ile eksiklerini tamamlamaya yönelik bir çalışma stratejisi oluşturabiliyor. Platformda online olarak çözdüğü denemeler sayesinde süre, sıralama, puan, net sayısı, kazanım bazlı analizler ve birleştirilmiş karne gibi detaylı analizleri de görebiliyor.

LGS’ye Hızlı Hazırlık için İpuçları

Kolay Kampüs (www.kolaykampus.com) platformunda, online içeriklerin yanı sıra ‘Denemeler kapında’ paketleri ile sınava hazırlanan öğrencilere hazırlık kitapları, soru bankaları, deneme kitapçıkları sunuluyor. Optik okuyucu formlarla ev ortamında gerçek sınav deneyimi yaşamalarını sağlanıyor.

Öğrenciler kolaykampus.com adresine geldikleri zaman, LGS sınavında karşılarına çıkacak ilgili tüm konuların olduğu bir platform görüyorlar. Burada çalışma kılavuzu yardımı ile ders tekrarı yapabiliyor ve sınavlarını programlayabiliyorlar. Örneğin matematikte bir konuyla ilgili öncelikle ders anlatımını izleyebiliyor, arkasından konu ile ilgili gelen soru alternatifleri ile hazırlığını yapabiliyor.  Soru setleri kolay, orta ve zor kategoride sunuluyor. Öğrenci hangi seviyedeki soruları çözemiyorsa, ona göre farklı alternatifteki sorular tekrar karşısına çıkartılıyor, ta ki tüm soruları çözmeyi başarana kadar. “Sıfır Hata” olarak adlandırılan bu sistem sayesinde, öğrenci sıfır hatası kalana kadar tekrarlarla sınava yüzde yüz hazırlanıyor ve ayın zamanda LGS sınavındaki gibi soru çözme pratiğini geliştiriyor.

Haberin Devamı

Kolay Kampüs (www.kolaykampus.com), haftalık video yayınları ile plan, taktik ve motivasyon, meslek/bölüm tanıtımları ve girilecek sınavlara yönelik rehberlik hizmeti de sağlıyor. Platformda sınav stresini yönetmeye yönelik rehberlik videoları bulunuyor. Rehberlik noktasında eksikleri tamamlamayı hedefleyen tavsiyeler öğrenci ve veliler ile buluşuyor. Kolay Kampüs (www.kolaykampus.com), LGS gününe kadar öğrenciyi sınava eksiksiz ve hızlı hazırlıyor.

Haberin Devamı

LGS Sınavı Tercihleri

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra ise öğrencilerin gitmek istedikleri liseler için tercihlerini belirlenen zaman aralığında yapmaları gerekmektedir. Sınavdan sonraki süreçte tercihlerde yol gösterici rehberlik yayınları için kolaykampus.com adresini ziyaret edebilirsiniz.