Eğitim Mavi Göl Giresun'da Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Mavi Göl Giresun'da Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

18.10.2021 - 03:43 | Son Güncellenme:

Türkiye sahip olduğu doğal güzellikler bakımından pek çok turistin ilgi odağı konumunda olmaktadır. Türkiye'de doğal güzelliklerin olduğu gezilip görülecek alanlar her yıl gerek yerli gerekse yabancı turistlerle dolup taşmaktadır. Turistlerin doğal güzelliklerin bulunduğu alanlara gelmeden önce gezmek istedikleri yerle ilgili bir araştırma yapmaları gezinin daha anlamlı olmasına katkı sağlamaktadır. Peki, Mavi Göl Giresun'da nerede bulunmaktadır? Gölün özellikleri, oluşumu ve tarihçesi ne olmaktadır? İşte, Mavi göl hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli olan hususlar.

Mavi Göl Giresunda Nerede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Mavi göl Giresun'da yer alan önemli bir doğal güzelliktir. Gölün önemli olmasının en önemli nedenlerinden biri bulunduğu bölgede yer alan dere şeklinde akan ilk ve tek sodalı göl olması olmaktadır.

Mavi Göl Giresun'da Nerede?

Mavi göl Giresun'un Dereli adı verilen bir ilçesinde yer almaktadır. Bu ilçe Giresun merkeze yaklaşık olarak 20 kilometre mesafede yer almaktadır. Mavi göl Kuzulan tabiat parkı olarak anılan yerin en güzel doğal güzelliği olarak kabul edilmektedir.

Gölün Özellikleri, Oluşumu ve Tarihçesi

Mavi göl üç gölün bir araya gelerek oluşturduğu bir göl olarak belirtilmektedir. Yaz aylarında turkuaz rengiyle turistlerin ilgi odağı olmaktadır. Bu gölün renginin mavi renk olmasında kireç taşlarının ve sodalı suyun katkısı olmaktadır. Mavi göl 2014 yılında yapılan keşif sonrasında popüler olan doğal güzelliklerden biri olarak ifade edilmektedir. Bu gölde 1800 metre devam eden travertenler ve şelale yer almaktadır.

Mavi göl civarında çok sayıda birbirinden farklı özelliklere sahip bitki çeşidi yer almaktadır. Mavi göl karların erimeye başlaması ile haziran ayından aralık ayına kadar turkuaz renginde akmaya devam etmektedir. Bu gölü ziyaret etmek isteyenlerin özellikle bu mevsimleri tercih etmeleri gölün rengini daha iyi görmeleri açısından faydalı olmaktadır.

Yazarlar