Eğitim Metabolik Sendrom Nedir, Belirtileri Nelerdir? Metabolik Sendrom Tedavisi Nasıl Yapılır?

Metabolik Sendrom Nedir, Belirtileri Nelerdir? Metabolik Sendrom Tedavisi Nasıl Yapılır?

15.12.2021 - 02:04 | Son Güncellenme:

Son yıllarda birçok insanda görülen rahatsızlıklar arasında bulunan metabolik sendrom kalp krizi, diyabet ve felç gibi rahatsızlıkların riskini arttıran durum olarak bilinmektedir. Metabolik sendromun oluşmasına neden olan etkenler özellikle sağlıksız yaşam koşullarının tamamı olarak kabul edilmektedir. Metabolik sendrom nedir ve belirtileri nelerdir? Metabolik sendrom tedavisi nasıl yapılır detayları ile derledik.

Metabolik Sendrom Nedir, Belirtileri Nelerdir Metabolik Sendrom Tedavisi Nasıl Yapılır

Metabolik sendrom özellikle orta yaşlı erkek ve kadınlarda görülen bir rahatsızlıkken günümüzde gençler ve çocuklar arasında da görülen bir rahatsızlık haline gelmiştir.

Metabolik Sendrom Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Metabolik sendrom sağlığı tehdit eden rahatsızlıklardan özellikle diyabet, kalp krizi ve felç gibi hastalıkların oluşmasına neden olan faktörlerin en az üçünün bulunması ve kişinin sağlığının tehdit altında olması halini ifade etmektedir.

Haberin Devamı

Metabolik sendrom özellikle belirtileri insülin direncinin bulunduğu şişmanlık, trigliserid yüksekliği, HDL kolesterol düşüklüğü, hipertansiyon gibi rahatsızlıkların bulunduğu bir rahatsızlıktır.

Metabolik Sendrom Tedavisi Nasıl Yapılır?

Metabolik sendrom tedavisinde hipertansiyon ve bel çevresinde oluşan yağlanma gibi hastalığın çeşitli boyutları ayrı ayrı ele alınarak tedavi edilmesi gerekmektedir. Metabolik sendromun ortak nedeni obezite olduğu için öncelikle bu problem tedavi edilmeye çalışılmalıdır. Metabolik sendrom için en öncelikli tedavi yöntemi sağlıklı yaşam koşullarını oluşturmak şeklinde yapılmaktadır. Özellikle beslenmeye dikkat etmek ve düzenli egzersiz yapmak sigara ve alkolden uzak kalmak gibi önlemler alınarak kişinin yaşamında stres ile daha kolay baş edebilmesi çalışmaları da yapılmaktadır.