Eğitim Mısır Piramitleri Nerededir? İsimleri, Özellikleri Ve Tarihçesi

Mısır Piramitleri Nerededir? İsimleri, Özellikleri Ve Tarihçesi

14.02.2022 - 02:08 | Son Güncellenme:

Dünyada ve ülkemizde özel yapıt dediğimiz koruma altına alınan antik yapılar bulunmaktadır. Bu antik yapıların tarihi değeri inanılamayacak kadar fazladır. Hatta bu yapılar bulundukları yerlerde binlerce turist tarafından görülmek için ziyaret edilmektedir. Ülkemizde yer alan Kapadokya Peri Bacaları doğal yolla meydana gelmiş antik yapılara bir örnektir. Mısır piramitleri de ismi çok duyulmuş ve bilinen antik yapılar arasındadır. Mısır piramitleri nerededir, isimleri nelerdir, özellikleri nelerdir ve tarihçesi nasıldır detayları ile derledik.

Mısır Piramitleri Nerededir İsimleri, Özellikleri Ve Tarihçesi

Mısır piramitleri her bireyin duyduğu ve mutlaka az çok bilgi sahibi olduğu yapılardır. Bu yapılar dünyanın en eski şekilli taşlarından inşa edilmiştir. Mısır piramitlerini özel kılan birbirinden farklı özelliği vardır. Bu alanda uzman olan kişiler Mısır piramitlerini araştırmış ve bilgilerini paylaşmıştır.

Mısır Piramitleri Nerededir?

Piramit şeklinde olan bu antik yapılar Mısır ülkesinde yer almaktadır. Piramit şeklinde oldukları için ve Mısır'da yer aldıkları için de Mısır Piramitleri ismini almıştır. Mısır piramitleri 2008 senesinin Kasım ayında tespit edilmiştir. Mısır piramitlerinin sayısı da 118 ile 138 arasında olduğu söylenmektedir. Mısır piramitlerinin inşa edilme amaçları da dikkatleri üzerine çekmektedir. Bu piramitlerin çoğunun genellikle Eski Krallık ve Orta Krallık dönemlerine ait olan firavunlar ve eşleri için inşa edilmiş olduğunu söyleyebiliriz.

Mısır Piramitlerinin İsimleri

Mısır piramitleri arasında bilinen ve en eski olan piramidin 3. Hanedan döneminde inşa edilmiş olan Zoser piramidinin olduğu bilinmektedir.

Mısır piramitlerinin yapımından çalışan işçiler bu piramitlerin sırrını bildikleri için o dönemde öldürülmüştür. Buradan da Mısır piramitlerinin efsanevi gizemlerle dolu olduğunu anlamaktayız.

Gize piramitleri ise tarih boyunca ayakta kalan en eski piramitlerdir. Keops piramidi Gize'de bulunan ve en büyük piramit olma özelliğine sahip dünyanın 7 harikasından biridir.

İşte diğer Mısır piramitlerinin isimleri şöyle sıralanmaktadır:

Haberin Devamı

Gize Piramitleri

Basamak Piramidi

Keops Piramidi

Kefren Piramidi

Mikerinos Piramidi

Zoser Piramidi

Sfenks Piramidi

Sakkara Pepi 2. Piramidi

Maldum Snefru piramidi

Dahahur Snefru piramidi

Dahahur Piramidi

Mısır Piramitlerinin Özellikleri

Mısır piramitlerinin inanılmaz özelliklerinin olduğu haber dünyasında da karşımıza çıkmaktadır. Gazetede yer alan haberler ve uzmanların yapmış olduğu açıklamalara göre işte Mısır piramitlerinin inanamayacağınız bazı özellikleri şöyle sıralanmaktadır:

Yeryüzünde yer alan anıt kabirlerin en eski ve en büyük olanları Mısır piramitleridir.

Mısır piramitleri binlerce yıl önce yapılmıştır ve içerisinde hala sırlar saklamaktadır.

Bir Mısır piramidi olan Gize piramitlerinin tahmini olarak milattan önce 3000 yıllarda eski Krallık döneminde inşa edildiği düşünülmektedir.

Haberin Devamı

Keops, Mikarinos ve Kefren piramitleri isimlerini aldıkları ilgili firavunlar tarafından almıştır.

Mısır'da yer alan Keops piramitleri dünyanın yedi harikasından günümüze kadar ulaşan tek eserdir.

Gize yaylası Mısır piramitlerine aittir. Gize yaylası ise Mısır ülkesinin başkenti olan Kahire yakınında bulunan Nil nehrinin batısında bulunmaktadır.

Mısır piramitlerinin bilinen ve bilinmeyen daha pek çok özelliği de bulunmaktadır.

Mısır Piramitlerinin Tarihçesi

Mısır piramitlerinin tarihi binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. İlgili dönemdeki Mısır firavunlarının ve eşlerinin mezarları niteliğindedir. Eski Krallık Dönemi ve Orta Krallık Dönemi Mısır piramitlerinin inşa edildiği eski dönemlerdir. Bu dönemlere kadar hüküm süren firavunlar mezarları olarak Mısır piramitlerini yaptırmıştır.

Mısır Piramitleri arasında yer alan Zoes piramidi ise bilinen en eski tarihe sahip olan Mısır Piramididir. Bu piramidin 3. Hanedan döneminde yapıldığı bilinmektedir. Bu piramidin belirli bir tasarımı ve etrafını çevreleyen blokları olduğu görülmektedir. Mimar İmhotep ise bu piramidi ve etrafını çevreleyen blokları tasarlamıştır.