Eğitim Mustafa Kemal Atatürk'ün Gittiği Okullar Nelerdir? Sırasıyla Okuduğu Okullar Ve İsimleri

Mustafa Kemal Atatürk'ün Gittiği Okullar Nelerdir? Sırasıyla Okuduğu Okullar Ve İsimleri

01.04.2021 - 14:52 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk hakkında merak edilen ve araştırılan pek çok konun varlığı söz konusudur. Bu konulardan biri ise Mustafa Kemal Atatürk'ün gittiği okullar olmaktadır. Sizin için Mustafa Kemal Atatürk'ün gittiği okullar nelerdir? Sırasıyla okuduğu okullar ve isimleri detayları ile derledik.

Mustafa Kemal Atatürkün Gittiği Okullar Nelerdir Sırasıyla Okuduğu Okullar Ve İsimleri

 Mustafa Kemal Atatürk ilkokul tecrübesini annesinin isteği üzerine bir mahalle mektebinde edinmiştir. Fakat bu okulda arkadaşının suçunu üstlenmesi neticesinde yediği falaka cezası sebebiyle bir daha bu okula gitmek istememiştir.

Haberin Devamı

 Mustafa Kemal Atatürk'ün Gittiği Okullar Nelerdir?

 Mustafa Kemal Atatürk ile alakalı olarak en fazla merak edilen ve araştırılan konulardan birini gitmiş olduğu okullar ve bu okulların isimleri olmaktadır. Bu bilgi son derece önemli olduğundan dolayı çok fazla sayıda insanın araştırmakta olduğu bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle de öğrenciler için önem teşkil eden bir konu olma niteliği barındırmaktadır.

 Mustafa Kemal Atatürk eğitim sürecine ilk olarak bir mahalle mektebinde başlamış olup buradaki eğitimini tamamlamadan okuldan ayrılmıştır. Sonrasında ilkokula başlamıştır. İlkokulu başarıyla bitiren Mustafa Kemal Atatürk daha sonra ortaokula gitmiştir. Bu okulda eğitiminin yarım bırakan Atatürk daha sonra başka bir okulda ortaokul eğitimini tamamlamıştır. Ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra ile lise eğitimine başlamış ve bu süreci de başarıyla tamamlamıştır. 

Haberin Devamı

 Atatürk daha sonra bir harp okulunda eğitim hayatına başlamış ve bu okuldan teğmen olarak mezun olmuştur. Ardından harp akademisindeki eğitim hayatına başlamıştır. Buradan da kurmay yüz başı olarak mezun olmuştur. 

 Sırasıyla Okuduğu Okullar ve İsimleri

 Mustafa Kemal Atatürk eğitim hayatına ilk olarak bir mahalle mektebinde başlamıştır. Fakat gitmekte olduğu mahalle mektebinden mezun olmayı beklemeden ayrılmıştır. Sonrasında ilkokula başlamıştır. İlkokuldan mezun olduktan sonra ortaokula ve buradan da mezun olduktan sonra liseye başlamıştır. Lise düzeyindeki eğitimini tamamlayan Mustafa Kemal Atatürk askeri okullar gitmiş ve bu okullardan mezun olmuştur. Sırasıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün gitti okullar ve isimleri şunlardır:

 - Mahalle Mektebi

 - Şemsi Efendi İlköğretim Okulu

 - Selanik Mülkiye Rüştiyesi (Ortaokul düzeyinde bir okuldur.)

 - Selanik Askeri Rüştiyesi (Ortaokul düzeyinde bir okuldur)

 - Manastır Askeri İdadisi (Lise düzeyinde bir okuldur)

 - İstanbul Harp Okulu (Mustafa Kemal Atatürk'ün Teğmen olarak mezun olduğu bir okuldur)

 - İstanbul Harp Akademisi (Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurmay Yüzbaşı olarak mezun olduğu bir okuldur.)