Eğitim Nefha Ne Demek? Nefha Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Nefha Ne Demek? Nefha Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

23.08.2022 - 14:19 | Son Güncellenme:

Nefha kelimesi Arapça dilinden geçmiş olmakla birlikte nefh fiilinden türediği bilinmektedir. Rüzgar için kullanıldığında nefha kelimesi esmek anlamına gelirken, çiçekler için kullanıldığında kokmak anlamı bulunmaktadır. Sadece yaz mevsiminde esen ılık rüzgara nefha denilmektedir. Nefha ne demek? Nefha TDK sözlük anlamı nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Nefha Ne Demek Nefha Tdk Sözlük Anlamı Nedir

 Nefha kelimesiyle yakın veya eş anlamlı kelimeler bulunmaktadır. Rayiha, meltem, saba ve nesim kelimeleri, nefha kelimesiyle eş anlamlı olmaktadır. 15. yüzyılda literatüre girmiş olan nefha kelimesinin bilinen ilk anlamı, güzel koku olmaktadır.

Haberin Devamı

 Nefha Ne Demek?

 Nefha sözcüğü rüzgar ve nefes anlamlarına gelmektedir. Nefha sözcüğü mecazen kula hayat veren nefes anlamını taşımaktadır. Divan şairleri tarafından kullanılan nefha kelimesi, güzel koku anlamına gelmektedir. Kıyametin kopması ile birlikte insanların dirilmesi için sura yapılacak üfleyişe, nefha denmektedir.

 Nefha TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Nefha kelimesinin TDK sözlük anlamı güzel ve latif koku olmaktadır. Diğer anlamları arasında sıcak havalarda esen rüzgar ve nefes bulunmaktadır. Nefha kelimesinin kullanıldığı yere göre taşıdığı anlam da değişiklik göstermektedir.