Eğitim Öğretmen il dışı atama sonuçları

Öğretmen il dışı atama sonuçları

19.06.2015 - 10:24 | Son Güncellenme:

2015 yılı öğretmenlerin zorunlu ve isteğe bağlı il dışı atama sonuçları belli oldu. Öğretmen atamalarında son durum ne? İl dışı atama sonuçlarınızı öğrenmek için haberimizde yer alan linke tıklayarak atama sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

Öğretmen il dışı atama sonuçları

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme sonuçlarını açıkladı.

Haberin Devamı

Bakanlığın, 10-16 Haziran'da aldığı başvurular arasından, 42 bin 588 kişinin başvurusu onaylandı ve 26 bin 736 öğretmenin tercihleri doğrultusunda, yerleştirme işlemleri yapıldı.

Öğretmenler, sonuçları http://atama.meb.gov.tr/ adresinden T.C kimlik numaralarıyla öğrenebilecek. Öğretmenler, yeni eğitim öğretim döneminde atandıkları illerde görevlerine başlayacak.

İL DIŞI ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ..

SINAVDA BAŞARILI OLUP ATAMAYA HAK KAZANAN ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER
1- Görevini devamlı yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı olmadığına dair yazılı beyanı,
2- Adli sicil kaydı yazılı beyanı,
3- Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı,
4- 4 adet vesikalık fotoğraf,
5- Hizmet cetveli (Devlet Memuru olarak başka kurumda görev yapan veya yapmış olanlar.)
6- Lise, varsa Yüksek Lisans ve Doktora belgelerinin onaylı örneği.(Aslı ibraz edildiği takdirde idarece onaylanacaktır.)
Sınavda başarılı olan adaylar, istenilen belgeleri İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Merkez Atama Daire Başkanlığı 7. Kat C Blok adresine 11-26 Haziran 2015 tarihleri arasında mesai bitimine kadar (18:00) elden teslim edeceklerdir. (Belirtilen gün ve saatten sonra
yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.)
ATAMA İŞLEMLERİ:
1- Sınavda başarılı olan adaylar sınav sonucunun (www.meb.gov.tr.) internet adresinde açıklandığı tarihi takip eden on beş (15) gün içerisinde atama için istenen belgelerini İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne teslim ederler.
2- Yarışma sınavını kazananların atama işlemleri 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 657 sayılı Kanun hükümlerine göre yapılır. Süresi içinde belgelerini teslim etmeyenlerin atamaları yapılmaz.
3- Başka kurumda görev yapan ve muvafakatı uygun görülmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.
4- Yarışma sınavında başarılı olanlardan yasal süresi içinde göreve başlamayanlar, ataması yapılıp da herhangi bir sebeple görevden ayrılanlar ile atama şartlarını taşımadığı anlaşılanların yerlerine yedek adayların ataması puan üstünlüğüne göre yapılır.
5- Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet
Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.
6- Bilgi ve belgelerinde eksiklik bulunan adayların başvuruları işleme konulmayacaktır.