Eğitim Okulları kapalı tutmak gibi bir lüksümüz yok

Okulları kapalı tutmak gibi bir lüksümüz yok

07.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı’na göre görevden affını isteyen ve af talebi kabul edilen Prof. Dr. Ziya Selçuk’un yerine Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer atandı. Bakan Yardımcılığına ise Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Petek Aşkar ve Dr. Sadri Şensoy getirildi.

Okulları kapalı tutmak gibi bir lüksümüz yok

EĞİTİM SERVİSİ - Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından MEB’de yapılan  devir teslim töreninde konuşan Selçuk, 10 Temmuz 2018’de başladığı Bakanlık görevinin nihayetlendiğini söyleyerek, “Başta Sayın Cumhurbaşkanı’mıza bu milletin çocuklarına hizmet etme fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum. Bize canlarını emanet eden velilerimize, saygıdeğer milletimize yürekten teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışı. Birlikte çok kıymetli çalışmalara imza attığımız değerli çalışma arkadaşımız Prof. Dr. Mahmut Özer Bey’e başarılar diliyorum... Ziya öğretmen olarak, bu ülkenin çocukları için hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

Haberin Devamı

‘Zor bir görevi devraldım’

Mahmut Özer ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, “Çok zor bir görevi devraldığımın farkındayım...  Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 19 yılda AK Parti hükümetleri eğitime gerçekten büyük yatırımlar yapmışlardır” ifadeleriyle söze başladı. 

Uluslararası öğrenci başarı izleme ve değerlendirme sonuçlarına göre Türkiye’de eğitim kalitesinde önemli iyileşmeler olduğunu kaydeden Özer şöyle devam etti: “Türkiye olarak dünyayla daha çok rekabet edebilir bir eğitim sistemine ihtiyacımız var. Bakan olarak amacım, çocuklarımızı Türkiye’nin neresinde olursa olsun kaliteli bir eğitim almaları için fırsat eşitliği sağlamaktır. Türkiye dünyayla yarışabilecek bir eğitim sistemini kurabilecek güçtedir.”

Haberin Devamı

‘Sıfırlamayı bekleyemeyiz’

Eylülde okulları açmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydeden Bakan Özer, “İlk önceliğim okulları tıpkı pandemi öncesinde olduğu gibi yüz yüze eğitime hazır hale getirmektir. Türkiye’nin geleceği için yüz yüze eğitime bir an önce geçmek oldukça kritik bir hal almıştır. Okulların açılması için vakaların belirsiz bir gelecekte tamamen sıfırlanmasını bekleyemeyiz. Pandemi dolayısıyla çocuklarımızın bedensel ve zihinsel olarak daha fazla olumsuz etkilenmelerine de müsaade edemeyiz. Son söz olarak artık okulları kapalı tutma gibi bir lüksümüz yoktur” dedi.

Yiğitbaşı bakan yardımcısı oldu

Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki atamaların yanı sıra çeşitli bakanlıklar ile kurum ve kuruluşlara yapılan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan atama kararlarına göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı’na Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı atandı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü, Yayıncılık  Yönetimi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olan Yiğitbaşı’nın, çocuk ve gençlere  yönelik yayınlar ve medya içerikleri, siyasal iletişim ve siyasal söylem, medyada  mültecilik, toplumsal cinsiyet, trans medya hikaye anlatıcılığı konularında  çalışmaları bulunuyor.

Haberin Devamı

Strateji ve Bütçe Başkanlığı I’nci Hukuk Müşavirliği görevine de Sinan Taş atandı.