Eğitim Op Ne Demek? Oyunlarda Op Kelimesi Hangi Anlamda Kullanılır?

Op Ne Demek? Oyunlarda Op Kelimesi Hangi Anlamda Kullanılır?

15.03.2021 - 15:12 | Son Güncellenme:

Multiplayer olarak oynanan birçok oyunda kısaltmalar kullanılıyor. Kısaltmalar oyuncuların hem zaman kazanmasını hem de birbirleriyle daha hızlı bir şekilde iletişim kurmasını sağlar. Son yıllarda, bilgisayar ve video oyunlarında en çok kullanılan kısımlardan biri de OP. Bu kısaltmanın açılımı ve ne anlama geldiği birçok kişi tarafından merak ediliyor. OP ne demek? Oyunlarda OP kelimesi hangi anlamda kullanılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Op Ne Demek Oyunlarda Op Kelimesi Hangi Anlamda Kullanılır

Oyunlarda P harfi genellikle Power ya da Powered kelimesinin kısaltması olarak kullanılır ve ''Güç'' anlamına gelir. O ise Türkçe karşılığı yüksek ve fazla olan Over kelimesinin kısaltmasıdır. 

Haberin Devamı

 OP Ne Demek? 

 OP kısaltması Over Power, yani limitinin sonundaki ekstra güç demektir. Oyunda seçilen karakterin bir ya da birden fazla özelliğinin en yüksek güce ulaşması anlamına gelir. 

 Oyunlarda OP Kelimesi Hangi Anlamda Kullanılır? 

 Video oyunlarında level atladıkça ve görevleri tamamladıkça karaktere yeni silahlar ve zırhlar alınabilir. Yeni alınan şeyler ile birlikte karakterin belli başlı özellikleri yükselir. En yüksek güce ulaşan karakterler içinse OP kısaltması kullanılır.