Eğitim Optisyenlik Nedir? Optisyenlik Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Optisyenlik Nedir? Optisyenlik Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

31.03.2021 - 02:45 | Son Güncellenme:

Üniversite sınavına giren kişiler tercih zamanı yaklaştığında tercih edecekleri bölüm ile ilgili olarak bilgi edinmek isterler. Optisyenlik bölümü de son zamanlar da en fazla tercih edilen bölümler arasında yer almaktadır. Siz de optisyenlik bölümünü tercih etmeyi düşünüyorsanız öncesinde çalıma imkanları hakkında bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Optisyenlik nedir? Optisyenlik bölümü mezunları ne iş yapar? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Optisyenlik Nedir Optisyenlik Bölümü Mezunları Ne İş Yapar


Optisyenlik, göz doktorları tarafından verilen reçetelere uygun olarak ve müşterinin de gözüne uygun olacak şekilde gözlük veya kontakt lens satışının yapılmasını sağlar. Optisyenlik bölümünü seçerek iki yıl eğitim alan kişiler mezun olduklarında Optisyen unvanını alırlar.

Optisyenlik Nedir?

Optisyenlik, göz kusuru olan hastaların kullanması gereken optik gereçlerin hazırlanmasında ve uygulanmasında görev yapan kişilerin yaptığı bir meslektir. Optisyenlik yapmak isteyen kişiler önlisans eğitimi alarak mesleği yapabilirler. Aynı zamanda uzman göz hekimleri de optisyenlik yapabilirler.

Optisyenlik Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Optisyenlik bölümünü bitirerek Optisyen olarak çalışmak isteyen kişiler göz hastalıklarının tedavisinde kullanılan optik gereçler ile ilgilenmektedir. Optisyenlik bölümünden mezun olan kişiler,

Haberin Devamı

Müşterilere optik ürünlerin satılmasında görev yapar.

Optisyenler, müşterilere uygun olarak gözlük çerçevesi seçilmesinde de yardımcı olurlar.

Gözlüğü alan kişiye göre ayarlamak ve yapılan ince ayarları yapmak da optisyen tarafından yapılan bir iştir.

Satın alacak olan kişilere kontakt lens kullanımı ile ilgili olarak gerekli bilgilerin verilmesi nasıl takılıp nasıl çıkarılacağının anlatılması ve bakımının nasıl yapılacağının anlatılması da optisyenler tarafından anlatılmalıdır.

Hasarlı gözlük çerçevelerinin tamir edilmesi ve onarılması da optisyenler tarafından sağlanmaktadır.

Optisyen olarak görev yapan kişiler iş yerlerinde göz muayenesine dair hiç bir ürün bulunduramazlar. Sadece uzman göz doktorları tarafından verilen reçetelere uygun olarak satış gerçekleştirebilirler.