Eğitim Oregano Nedir, Neye İyi Gelir? Oregano Faydaları Nelerdir?

Oregano Nedir, Neye İyi Gelir? Oregano Faydaları Nelerdir?

06.09.2021 - 14:06 | Son Güncellenme:

Oregano bitkisi kekik bitkisine tıpa tıp benzeyen bitkidir. Mutfak kültüründe oregano kullanılır. Birçok yemek içerisin de kullanılmaktadır. Doğal ortamda bulunması pek kolay olamayan bir bitki türüdür. Kokusu ve aroması olarak kekiği andırır. Peki, oregano nedir, oregano bitkisi neye iyi gelir? Oregano faydaları nelerdir tüm detayları ile derledik.

Oregano Nedir, Neye İyi Gelir Oregano Faydaları Nelerdir

Oregano bitkisi kekik ile benzerliğinden birbirlerine fazlaca karıştırılan bir bitkidir. Bazı mutfak kültürlerinde baharat olarak bu bitkiyi kullanmaktadırlar. Doğada pek rastlanmaz ve sera gibi yapılarda üretilerek elde edilmektedir.

Haberin Devamı

 Oregano Nedir?

 Oregano bitkisi kekik, mercanköşk ve kara kınık gibi isimler ile bilinir. Kekik benzer bir yapıya sahiptir. Oregano bitkisi nane bitkisi ailesinden gelmektedir. İtalyan mutfağında sıklıkla kullanılmaktadır. Güzel kokulu bir baharat çeşidi olmaktadır.

 Oregano Bitkisi Neye İyi Gelir?

 Terletir ve balgam söktürür, hastalıklara iyi gelmektedir. Soğuk algınlığı nezle gibi hastalıklara iyi gelmektedir. Öksürük ve boğaz ağrısını keser. Astım ve bronşit hastalıklarında tedavi amaçlı kullanılır.

 Oregano Faydaları Nelerdir?

Birçok vitamin bulundurur; magnezyum, demir, E, K vitamini gibi.

Anti bakteriyel bir bitkidir.

Parazit oluşmasını engeller.

Afrodizyak etkisi gösterir.

Sakinleştirici etkisi bulunur.