Eğitim Parfüm Nasıl Yapılır? Evde Parfüm Yapmak İçin Malzemeler Nelerdir?

Parfüm Nasıl Yapılır? Evde Parfüm Yapmak İçin Malzemeler Nelerdir?

03.06.2021 - 13:03 | Son Güncellenme:

Her insan bakımına son derece önem vermektedir. Bakımlı olan kişilerin en çok kullandığı ürünlerden birisi ise parfümdür. Çünkü bakımlı olan kişiler güzel kokmayı istemektedir. Piyasada bulabileceğiniz çok sayıda farklı parfüm çeşidi vardır. Tabi parfümü evde kendinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Sizler için parfüm nasıl yapılır? Evde parfüm yapmak için malzemeler nelerdir? Tüm detayları ile derledik.

Parfüm Nasıl Yapılır Evde Parfüm Yapmak İçin Malzemeler Nelerdir

Parfüm, güzel kokmayı sağlayan esaslı bir bakım ürünüdür. Neredeyse sayısız çeşidi olan parfümü evde yapmak ise imkansız değildir. Gerekli malzemeleri tedarik ettikten sonra parfümünüzü yapabilirsiniz. Özelikle doğadan gelen kokuların etkisi oldukça önemlidir. Yani doğada var olan kokulu çiçek yapraklarını mutlaka denemelisiniz. Farklı ve doğal kokuları rahatlıkla elde etme şansınız vardır.

Haberin Devamı

 Parfüm Nasıl Yapılır?

 Parfüm yapmak için gerekli malzemeleri bulmanız lazımdır. Bu malzemeleri bulduktan sonra parfüm yapımına geçebilirsiniz. Parfümü yapmadan önce hangi tür bir parfüm yapacağınızı bilmeniz lazımdır. İsteğinize göre gereken tüm malzemeleri alarak keyifli bir şekilde parfüm yapma şansınız vardır. 

 Evde Parfüm Yapmak İçin Malzemeler Nelerdir?

 Evde parfüm yapmak için almanız gereken çeşitli malzemeler bulunmaktadır. Bu malzemeleri tedarik etmeden parfüm yapımına geçemezsiniz. Uygun malzemeler ile evde parfüm yapma şansınız olduğunu unutmayın.

 Malzemeler

 - Temiz ve boş birkaç adet cam şişe,

 - Saf su,

 - En az %98 civarında saflıkta etil alkol,

 - Taze toplanmış çiçek yaprakları,

 - Vanilya, lavanta, gül veya orkide yağı.

Haberin Devamı

 Evde Parfüm Yapımı

 Hazırlanan malzemeler ile parfüm yapımına geçebilirsiniz. Öncellikle taze toplanmış olan çiçek yapraklarını cam şişeye doldurmalısınız. Ardından içerisine alkolü ekleyerek birkaç gün dinlenmeye bırakıyorsunuz. Bu yolla çiçeklerin esansı ortaya çıkacaktır. Son olarak esans kazanmış olan alkolü süzüp, diğer yağlar ile karıştırıyorsunuz. Böylelikle parfümünüz hazırlanmış olacaktır. 

 Evde Parfüm Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Evde parfüm yaparken küçük ayrıntılara dikkat etmenizde fayda vardır. 

 - Öncelikle parfüm yapımı için uygun malzemeler bulunmalıdır, 

 - Uygun malzemeler bulunduktan sonra sıralı bir şekilde yapıma geçilmelidir,

 Esans için doğal ürünleri kullanmaya özen gösterin, 

 - Parfümü koyacağınız cam şişenin temiz olmasına mutlaka dikkat edin, 

 - Malzemeleri gerektiği kadar ve belirtilen şekillerde karıştırın. 

Yazarlar