Eğitim Pelvis Kemiği Nerededir? Pelvis Kemiği Ağrısı Neden Olur?

Pelvis Kemiği Nerededir? Pelvis Kemiği Ağrısı Neden Olur?

19.08.2021 - 16:47 | Son Güncellenme:

Pelvis kemiği aynı zamanda leğen kemiği olarak geçer ve vücudun en önemli kemik yapıları içerisinde yer alır. Peki, pelvis kemiği nerededir? Pelvis kemiği ağrısı neden olur tüm detayları ile derledik.

Pelvis Kemiği Nerededir Pelvis Kemiği Ağrısı Neden Olur

İskelet sisteminin en önemli kemik yapıları içerisinde pelvis kemiği gelmektedir. Vücudun belli bir bölgesinde sabit şekilde yer alan bu kemik, bazı nedenlerden dolayı ağrı yapabilmektedir. Bu ağrıların neden olduğu ise merak edilen konular içerisinde yer alıyor.

Pelvis Kemiği Nerededir?

Pelvis kemiği iskelet kemiğindeki en geniş kemik türü olarak öne çıkmaktadır. Omurganın en alt kısmında sakrum ile femur arasında karşılıklı çift olarak bulunur. Belli başlı üç isim üzerinden ele alınmış kemiklerin bir araya gelmesi neticesinde oluşmuş bir kemik olduğunu söylemek mümkün. Bu kemikler ilium, iskium ve pubis olarak bilinmektedir. Aynı zamanda kalça bölgesinde yerden bir kemik olarak da öne çıktığını söylemek gerekir.

Pelvis Kemiği Ağrısı Neden Olur?

Özellikle kadınlar için üreme fonksiyonlarının bulunduğu organlar açısından pelvis kemiği oldukça önemlidir. Bu bölgede meydana gelen ağrılar genelde pelvik ağrısı olarak bilinir. Başta hafif bir şekilde başlama isteği ile beraber zaman içerisinde oldukça yoğun hale gelebilmektedir. Özellikle karın bölgesinde yaşanan kas kasılmaları ve kramp ile beraber etkisini gösteren bir ağrıdır. Eğer 6 aydan uzun sürüyor ise o vakit kronik hale gelmiştir ve mutlaka uzman bir doktor kontrolünde destek almak gerekir.