Eğitim Pinpon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Pinpon Nasıl Oynanır?

Pinpon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Pinpon Nasıl Oynanır?

13.09.2022 - 01:34 | Son Güncellenme:

Türkçeye farklı dillerden girmiş pek çok sözcük bulunmaktadır. Bunlardan birisi de pinpon kelimesidir. Pinpon genellikle çok sık oynanan bir oyun olmakla beraber TDK sözlüklerinde farklı anlamla da açıklanmaktadır. Pinpon ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Pinpon nasıl oynanır? İşte, pinpon hakkında merak edilenler.

Pinpon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Pinpon Nasıl Oynanır

Pinpon İngilizce bir kelime olmaktadır. Dilimize İngilizceden girmiş olan pinpon ülkemizde çok sık oynanan bir oyunun diğer bir adıdır.

Haberin Devamı

 Pinpon Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Pinpon kelimesinin anlamını merak edenler TDK sözlüklerinden araştırmaktadır. Pinpon günümüzde çok sık oynanan masa tenisi oyununun diğer adıdır. Bununla beraber sözlüklerde pinpon kelimesi iki farklı şekilde açıklanmaktadır. Pinpon kelimesinin sözlük anlamı şu şekildedir:

 - Yaşlı, çökmüş

 - Masa tenisi

 Pinpon Nasıl Oynanır?

 Pinpon oynamak için öncelikle 2 kişi gereklidir. Bu oyun iki kişi ile beraber karşılıklı oynanmaktadır. Ayrıca bu oyun en fazla 4 kişi ile oynanmaktadır. Ayrıca bunun için masa tenisine uygun masa, plastik pinpon topu, tenis filesi, masa tutacağı ve raket gerekmektedir. 

 Bu oyun karşılıklı oynanmaktadır. Oyunun amacı size gelen topa bir kez vurarak karşı tarafa topu geçirmektir. Bu şekilde sayı kazanılır. Bir setin bitmesi için ise 11 sayı gerekmektedir. Toplam 5 sayıda servis atışı değişmektedir. Set bittikten sonra ise oyuncular yer değiştirir. Pinpon oyununda iki kişilik müsabakalarda 3 seti kazanan maçın kazananı olmaktadır.