Eğitim Planetaryum Nedir, Ne İşe Yarar? Türkiye'de Nerelerde Planetaryum Var?

Planetaryum Nedir, Ne İşe Yarar? Türkiye'de Nerelerde Planetaryum Var?

22.03.2021 - 01:52 | Son Güncellenme:

Planetaryum, gezegen evi olarak kullanılan bir ifadedir. Astronomi ile uzay bilimlerinin tanıtımı ve eğitimi için bu alanlar kullanılmaktadır. Peki, bu planetaryum uzayın hangi unsurlarını içermektedir? Eğitim ve tanıtımdan başka hangi alanlarda kullanılmaktadır? Uzay sisteminin tüm unsurları planetaryum olarak aktarılabiliyor mu? Planetaryum bir nevi uzay similasyonu mu? İşte, planetaryumun kullanımı ve ne işe yaradığı hakkındaki tüm detaylar.

Planetaryum Nedir, Ne İşe Yarar Türkiyede Nerelerde Planetaryum Var

Planetaryum her ne kadar uzay bilimlerinde ve astronomide kullanılsa gün geçtikçe diğer bilimler içinde kullanılır hale gelmiştir. Çükü böylece eğitim, öğretim ve mera daha eğlenceli ve kalıcı olmaktadır.

Haberin Devamı

 Planetaryum Nedir?

 Gök cimlerine ait yapay olarak hazırlanan görüntülerin, özel yansıtıcı ve efekt kullanarak, kubbe halinde bulunan tavanlara yansıtarak gösterilen salonlara planetaryum ismi verilmektedir. Gezegen evi olarak da anılan bu planetaryum daha eğlenceli daha kalıcı bir eğitim olarak bilinmektedir.

 Türkiye'de Nerelerde Planetaryum Var?

 Konya, Kayseri, Eskişehir, İstanbul, Bursa, Samsun, Ankara, İzmir, Elazığ, İzmit, Van, Amasya, Manisa ve Adana olmak üzere bir çok ilimizde planetaryum bulunmaktadır. Bilim merkezleri adı altında bulunan bu merkezler oldukça sevilmektedir.